Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

Ryzen Threadripper’lı sistemler ön siparişe açıldı: Başlangıç 1699$'dan!

AMD’nin merakla beklenen işlemci ailesi yaklaşadursun bazı OEM üreticileri Ryzen Threadripper içeren hazır sistemlerini ön siparişe açtı. En dikkat çeken detay ise sistemlerin 1699$'dan başlaması.
 
AMD’nin teknoloji dünyasının sabırsızlıkla beklediği yeni üst seviye işlemcilerine gün geçtikçe yaklaştığımız şu günlerde modellere dair haberler artarak gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilgi çekici kutusu yayınlanan yongalar bu sefer bazı OEM firmalarının sistem kataloglarında yerini aldı.

Başlangıç fiyatı 1699$

Satışa sunulan sistemler incelendiğinde fiyatların 1699$’dan başlayıp 5000$ civarına kadar çıktığı görülüyor. Her toplanan sistemde olduğu bu çözümün kullanıldığı sistemlerin fiyatının da çok üst düzeylere ulaşması normal. Önemli olan detay başlangıç fiyatı.

İşlemci fiyatına tüm sistem

Burada asıl dikkat edilmesi gereken nokta firmanın rakibi Intel’in Ryzen Threadripper yongaları karşısında konumlandırdığı işlemcilerden 16 çekirdekli en üst modelin 1699$’lık fiyat etiketine sahip olacak olması. Yani bir tarafta sadece işlemci alabilirken diğer tarafta her ne kadar çok iç acıcı teknik detaylara sahip olmasa da bir sistemin satın alınabilmesi.
1699$’dan satılacak olan kurulum 12 çekirdek 24 izlekli Ryzen Threadripper 1920X’e sahipliği yapıyor ki işlemci Gigabyte AORUS X399 Gaming 7 MB üzerinde çalıştırılacak. Diğer detaylar ise giriş-orta seviye oyuncu sistemlerini anımsatır nitelikte.

Detaylar o kadar iyi değil

Nvidia’nın GTX 1050 Ti modeline 8 GB kapasiteli 3000 MHz’de görev yapan DDR4 tip bellekler eşlik ederken disk olarak 1 TB kapasiteli, 32 MB önbellekli ve 7200 RPM dönüş hızına sahip disklerden oluşan bir HDD tercih edilmiş. 16 çekirdek 32 izlekli yongaya yer verilen sistemler ise 2500$ sularında.

Tabi kendi sisteminizi kendiniz kurmanız da mümkün, bu sistemler hazır PC satın almak isteyen kullanıcılara hitap ediyor. Son olarak bahse mevzu çözümlere aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz. Ayrıca Ryzen Threadripper işlemcilerinin 10 Ağustos’ta satışa sunulacağını ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim