Anlık Bildirim
 
Çin’in en büyük yarı iletken üreticisi konumundaki SMIC planladığı üzere 14 nm nodlarında üretime başladı. Her ne kadar bu yılın ilk yarısı hedeflendiyse de gecikme kabul edilebilir düzeyde. Dünyadaki yarıiletken devlerinin Çin’de jeopolitik nedenlerle Çin’de FinFET teknolojisi alanında yatırım yapmadığnıı düşünürsek yeni gelişme ülke adına bir hayli önemli.
SMIC 14 nm FinFET nodunda üretime başladı

14 nm üretim tesisleri çalışmaya başladı 

14 nm FinFET süreci sayesinde firmanın şu anki 28 nm bantlarına göre daha yüksek transistör yoğunluğuna ulaşılmasının yanı sıra daha düşük güç tüketimine kapı aralanacak. Diğer taraftan yeni üretim tekniğinin yıl sonuna kadar kaydadeğer gelir getirmesi beklense de firmanın hali hazırda 300 mm'lik zarlar üreten fabrikalarının çoğunlukla 28-65 nm aralığında yaptığı üretimin net gelirin %40-49’una tekabül ettiğini göz önünde bulundurursak hedefin biraz uzakta olduğunu söyleyebiliriz.
Bu yılın başlarında 10 milyar dolara mal olan SMIC South FinFET fabrikasında gerçekleşecek üretimin yerini daha sonraları 12 nm FinFET noduna bırakması bekleniyor. Uzun vadedeki planlara baktığımızda ise SMIC’in 10 nm ve 7 nm tekniklerini görmekteyiz. EUV litografisinin kullanılacağı bantlar için firma ASML’den 120 milyon dolar karşılığında step-and-scan sistemi satın almıştı. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim