Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7 bu defa kalemiyle görüntülendi

Lansmanına sayılı günler kalan Samsung Galaxy Note 7 için gün geçmiyor ki yeni bir sızıntı patlak vermesin. Bu defa kalemiyle görüntülenen telefon için dikkat çekici bir iddia var, detaylar haberde.
Dünya lansmanı 2 Ağustos'ta yapılacak Galaxy Note 7 bu defa kalemiyle birlikte göründü. Üstelik telefonun üretim merkezlerinden biri olan Vietnam'da yerel bazı kaynakların özellikle kalemle ilgili ilginç bir iddiası bulunuyor. Bunların hepsine değineceğim ancak öncesinde ortaya çıkan yeni görselin doğruladığı temel detayları bir kez daha hatırlayalım.
Daha önce de çok defa yazdığımız üzere Galaxy Note 5, kavisli ekranla geliyor. Yani hem teknik hem de tasarım seviyesinde öncülü Galaxy Note 5'e göre ilk bakışta ortaya koyacağı fark bulacak. Aslına bakılırsa Samsung, ekranı kavisli olmayan bir Galaxy Note 7 prototipi de hazırlamış ancak yeterli farkı yaratamayacağını düşünerek vazgeçmiş.
Bir diğer önemli detay ise yeni bağlantı standardı USB Tip-C. Telefonun alt kısmından anlaşıldığı üzere mikro-USB portundan vazgeçilerek yeni standarda adapte olan ik üst seviye Samsung telefonu olacak Galaxy Note 7. Tabi buna bağlı olarak telefon için yeni standarda uygun aksesuarların çıkacağı, mevcutlar için de adaptör sağlanacağını tahmin edebiliriz.
Yeni amiral gemisinin üst bölümü de dikkat çekici zira ön kameraya ek olarak bir sensör daha olduğu görülüyor, yine telefonla ilgili detayları ilk defa okuyanlar için bunun iris sensörü olduğunu ve ekstra güvenlik için kullanılacağını not düşelim. Bunlara ek olarak Exynos 8893 işlemci, 6GB RAM ve 3600mAh gibi iddialar da uzun süredir gündemde.
Kalemi gelecek olursam eğer, Vietnamlı kaynaklara göre Note 7'nin kalemi su altında da çalışacak. IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı mukavemet gösterecek olan telefonla ihtiyaç halinde su altı notları alabilmek mümkün. Pratik hayatta etkisi tartışılır ancak özellikle yağmur durumunda kullanıcıların endişe etmeden kullanması düşünülmüş olabilir.
Yıllar içerisindeki gelişimiyle gerçek kalem deneyimine oldukça yaklaşan S-Pen'de donanım olarak bir güncelleme olup olmayacağı ise bilinmiyor. Mevcut kalem 2048 noktadan basınç hassasiyet sunarken, yeni kalemin bunu koruyup daha fazla yazılımsal işlevsellik ve tutuşa bağlı daha yüksek konfor ve ergonomi sunmasını öngörebiliriz.
Samsung Galaxy Note 7'yle ilgili gelişmeleri bildirmeye devam edeceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12424 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim