Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7’nin patlamasına tasarımı sebep olmuş olabilir

Instrumental adlı bir donanım üreticisi cihazın patlama sebebinin cihazın agresif tasarımından kaynaklandığını açıkladı. Konuya dair resmi açıklama ise yıl sonunda yapılacak.
Geçtiğimiz günlerde Instrumental firmasının yaptığı araştırma sonucu Note 7 faciasının Phablet sınıfı telefonun bataryasının oldukça agresif bir şekilde tasarlanması kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre yetkililer, bataryanın cihaz içerisinde oldukça dar bir yere konumlandırıldığını bu sebeple de bataryanın patladığını açıkladılar.
Uzmanlar bununla birlikte temel sorularının sorunun sadece bataryadan kaynaklı olmadığını batarya dışında bir etkenin de patlamaya sebep olabileceği olduğunu ve buna odaklanarak araştırmayı yaptıklarını aktardılar zira sorun sadece bataryadan kaynaklı olsaydı değiştirilen cihazlarda sorunun devam etmemesi gerekirdi.
Normalde bir pilde iki zıt kutuplu katmanın arasında iyonların geçişine imkan tanıyan fakat iki zıt katmanın birbirine temasını engelleyen bir ayırıcı katman bulunuyor. Görünüşe göre Samsung bu katmanı inceltmiş. Bu da iki kutbun birbirine temas riskini arttırmış. Günlük kullanım esnasında da örneğin arka cepte telefona baskı uygulanması gibidurumlar bu riski daha da arttıryor haliyle de pilde anormal bir ısı artışının akabinde patlama gerçekleşiyor.

Peki bunu Samsung tahmin ediyor muydu?

Samsung Galaxy Note 7’nin patlamasına tasarımı sebep olmuş olabilir Tam Boyutta Gör

Bu sorunun cevabı evet. Böylesi bir tasarıma firmayı iten ise bir önceki cihazdan ve özellikle de en büyük rakibi Apple cihazlarından daha uzun pil ömrü sunmak olduğu düşünülüyor. Bu sebeple de mühendisler mevcut alana en büyük kapasitedeki pili yerleştirmek için riske girerek kapasiteyi arttırmaya çalıştılar ve sonucu ne yazık ki bir faciayla sonuçlandı. Son olarak yaşanan olayla ilgili Samsung’un resmi açıklamasının sene sonunda geleceğini de hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7795 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, batarya patlaması ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim