Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Tab 10.1 yasağı Almanya hariç kaldırıldı


Apple ile Samsung arasında uzun süredir devam eden ve iPad ve iPhone ile ilgili arayüz patentlerini ihlal etmesi ile ilgili olan patent davasında Galaxy Tab 10.1 hakkında Avrupa Birliği ülkelerinde tedbiren satış yasağı konmuştu. Galaxy Tab 10.1 hayranlarını üzen bu kararda geri adım atıldı.

FOSSPatents sistesinin haberine göre satış yasağı, Dusseldorf mahkemesinin Avrupa genelinde kararı uygulama konusundaki şüpheler nedeniyle kaldırıldı. Yani mahkeme şüpheli yargılama nedeniyle Galaxy Tab 10.1’in sadece Almanya sınırları içerisinde yasaklı olamasına karar verdi.

Apple daha önce Avustralya’da Samsung’a karşı açtığı patent davasında Galaxy Tab 10.1 modeli için tedbiren satış yasağı koydurmuş Smasung da tabletin bu ülkedeki piyasaya çıkış tarihini ertelemişti. Bu ülkede 29 Ağustos tarihinde duruşma başlayacak.

Apple’ın ABD sınırları içerisinde de Galaxy serisi akıllı telefon ve tabletlere karşı açılmış henüz kabul edilmeyen satış yasağı talebi başvurusu bulunuyor.

Apple sözcüsü Kristin Huguet tasarımdan arayüze kadar Samsung’un son modellerinin iPhone ve iPad’den kopyalanmış olduğunu ve Apple’ın fikri haklarının çalınmasını sonuna kadar engelleyeceklerini belirtti.

Samsung ise kararı memnuniyetle karşıladı.

Alman mahkemeleri 25 Ağustos’ta Galaxy Tab 10.1 modelinin kalıcı olarak yasaklanması konusunda tarafları dinleyecek. Kesin kararın verilmesi ise Ekim ayını bulacak. O tarihe kadar da Samsung tabletinin satabildiği kadarını satacak.

Fikri haklar kanunlarının farklı olduğu Hollanda’da ise taraflar Almanya'daki dava sonuçlanana kadar birbirlerine dokunmama kararı almıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim