Anlık Bildirim

Samsung Power Sleep uygulaması ile kanser araştırmalarına destek verin

Samsung Power Sleep uygulaması ile kanser araştırmalarına destek verin

Günümüz akıllı telefonları artık küçük bir bilgisayar gücünde ve biraraya geldiklerinde orta halli bir süper bilgisayar seviyesine erişebiliyor.

Bu potansiyeli keşfeden Viyana Ünviersitesi ve Samsung, akıllı telefonların gücünden kanser araştırmalarında yararlanmak üzere bir proje geliştirdi. Proje kapsamında indirmeye sunulan Samsung Power Sleep uygulaması, gece cihazınızı şarja taktığınızda belirli bir süre donanım gücünden faydalanarak protein dizilerinin şifrelerini çözmeyi amaçlıyor. 

Belirlediğiniz saatte şarj tamamlandığında ise, ki bu genellikle sabah kalkacağınız zaman oluyor, uygulama sona eriyor ve alarm çalarak sizi uyandırıyor. Bu esnada WiFi üzerinden yapılan çalışma üniversitenin uzak sunucularına gönderiliyor. Bunun haricinde cihazın hiç bir özel bilgisine dokunulmuyor. 

Proje, yeryüzündeki bir milyardan fazla ARM tabanlı Android cihazı birleştirerek potansiyel bir süper bilgisayar oluşturmak ve böylece hem kanser hem de Alzheimer çalışmalarına katkıda bulunmak amacını güdüyor. Uygulama ücretsiz ancak donanım gücü kullandığı için fazla ısınmaya neden olabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8190 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim