Anlık Bildirim

Samsung geçen yıl rekor Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdi

Samsung geçen yıl rekor Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdi

Mobil cihaz pazarında duraksama yaşıyor olsa da yeni teknolojiler geliştirme konusunda Samsung'un eline kimse su dökemiyor. Esnek Super AMOLED ekrandan gelişmiş fabrikasyon süreçlerine ve 3 boyutlu depolama bellek modüllerine kadar firma pek çok konuda önemli yenilikler duyurdu. Bunun da elbette bir bedeli var.
Firmanın yaptığı açıklamaya göre geçen yıl Ar-Ge için ayrılan bütçe 13.8 milyar dolar oldu. Bu rakam bazı firmaların yıllık gelirinden bir fazla iken Apple'ın Ar-Ge yatırımlarının da üç katına denk geliyor. Son dönemde tanıtılan Galaxy Note Edge / Galaxy S6 Edge modelleri ve 850 Pro SSD ürünleri bu yatırımın en önemli meyveleri durumunda.
Samsung'un Ar-Ge bütçesi geçen yıl ki toplam gelirin yüzde 7.4'üne eşit. Önceki yıla göre de yüzde 3.7 civarında bir artış yakalandı. Samsung genel satış gelirleri azalsa bile Ar-Ge'ye yatırım yapmaya devam etti. Ancak en dikkat çekici nokta Samsung'un pazarlama harcamalarını kısarak Ar-Ge harcamalarına ağırlık vermesi. Bu da önümüzdeki dönemde firmanın ses getirecek daha fazla teknolojik yeniliği elektronik dünyasına sunacağını gösteriyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4674 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim