Anlık Bildirim

Samsung, aldığı patentle "kablosuz şarj teknolojisine" büyük ivme kazandırdı

Samsung'un 2016'da almış olduğu bir patentin detayları ortaya çıktı. Meğer gerçek kablosuz şarj teknolojisi çok da uzakta değilmiş. İşte gerçek kablosuz şarj deneyimi vaat eden patentin detayları:
Halihazırda kullandığımız kablosuz şarj teknolojisi, gerçekten kablosuz şarj deneyimi sunuyor mu? Sorunun cevabı kısmen "evet" de olsa mevcut kablosuz şarj teknolojileri, cihazı fiziksel olarak elektrik prizine bağlı bir şarj pedi üzerine yerleştirmeye dayanıyor. Telefon veya bir tableti doğrudan şarj kablosuna bağlamayan, kullanımı kolay olan Qi kablosuz şarj teknolojisiyle beraber telefonu sürekli olarak şarj kablosuna takıp çıkartmak zahmetinde bulunmuyorsunuz. İşin özü günümüzde kullandığımız kablosuz şarj teknolojisi, kullanım kolaylığı sunan çözümden başka bir şey değil. 
"Kablosuz şarj" diye tabir edilen olay, indüksiyon yoluyla elektrik aktarımından ibaret olmakla birlikte, indüksiyon bobini ile donatılmış şarj cihazı, manyetik bir alan yaratarak şarj edilecek cihazdaki bobinler aracılığıyla manyetik alanı elektriğe çevirip bataryayı şarj etme mantığıyla çalışıyor. Günümüz kablosuz şarj teknolojinin en büyük sorunu ise düşük menzil seviyesi sunması. Tüketiciler ise tıpkı Wi-Fi gibi menzili yüksek gerçek kablosuz şarj deneyimini tatmak istiyor. Birçok üretici konuyla ilgili çalışmalarını sürdürse de Samsung çoktan patent almış bile. 

Samsung, gerçek kablosuz şarj deneyimi vaat edecek

Samsung'un 2016 yılında Güney Kore'de almış olduğu patent, ortamdaki cihaza kablosuz bir şekilde enerji aktarımı yapabilmenin yöntemlerinden bahsediyor. Şirketin öngördüğü sistem sadece belirli cihazlara güç vermekle kalmayıp aynı zamanda reflektörler aracılığıyla engelleri aşarak odadaki diğer cihazları da şarj edebiliyor. İşlemi biraz daha detaylandıracak olursak kişi belirli bir mesafeye kadar uzaklaşsa da yanında bulundurduğu telefon veya tablet kablosuz olarak şarj olmaya devam ediyor.  
Samsung'un almış olduğu patentin ticari bir ürüne dönüşme garantisi olmasa da bu fütürist teknolojinin yakın gelecekte kullanılacağından şüphe yok.
Samsung yeni kablosuz şarj patenti aldı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim