Anlık Bildirim

Samsung yılın ilk çeyreğinde 68-70 milyon akıllı telefon satışı bekliyor

Samsung yılın ilk çeyreğinde 68-70 milyon akıllı telefon satışı bekliyor

Bu yılın ilk çeyreğindeki mali rakamları merakla beklenen ve 26 Nisan'da duyuru yapacak olan Samsung, öngörülerini kamuoyu ile paylaştı.

Daha önce yapılan analizlerden pek bir farkı olmayan tablolarda, Samsung'un 68-70 milyon ünite arasında akıllı telefon satışı beklediği görülüyor. Bu rakama en büyük katkı ise firmanın alt seviye akıllı telefonlarından geliyor. Her segmente hitap eden 30'dan fazla model ile Samsung akıllı telefon pazarını adeta domine etti. Aynı dönemde Apple'ın iPhone satışlarında yüzde 30 düşüş yaşaması bekleniyor.

Firmanın faaliyet karı açısından beklentisi 7.7 milyar dolar. Gelir toplamının ise 50 milyar dolar civarında olması bekleniyor. Analizlerde faaliyet karı 7.6 milyar, toplam gelir ise 51 milyar dolar olarak öngörülmüştü. Samsung böylece arkarkaya 5 çeyrek dönemde rekor kar elde etmiş oldu. Gelir açısından da dünyanın en büyük teknoloji şirketi haline geldi.

Galaxy S ve Note serilerinin başarılı satışları sonrasında firma, Apple'dan sonra segmentin en çok kazanan ismi oldu. Ancak bu dönemde Samsung hisseleri yüzde 2 değer kaybederken, Apple hisseleri de yüzde 19 değer kaybetti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim