Anlık Bildirim

Samsung’dan dünyanın ilk LTE M destekli takip cihazı

Çok uzak mesafelerden de değerli eşyalarınızı veya sevdiğiniz insanları takip etmek istiyorsanız Samsung Connect Tag akıllı etiketi bir devrim yapmaya geliyor.

Kablosuz bağlantı teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte kaybetmekten korktuğumuz eşyalarımız için minik takip cihazlarının piyasaya çıkmaya başladığını görmüştük. Bluetooth üzerinden bulunabilen bu takip cihazları giderek yaygınlaşmaya başladı ancak ihtiyacı tam karşılayamaz oldu.

Uzun mesafeli

Özellikle uzun mesafelerde örneğin çocukları takip edebilmek için daha yenilikçi teknolojilere ihtiyaç duyuluyor. Hücresel ağlar üzerinden bu talep karşılanmaya çalışıldı ancak akıcılık ve pil tüketimi büyük bir engel oluşturdu.

Samsung’un geliştirdiği Connect Tag adındaki yeni takip cihazı tam da ihtiyaca yönelik bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Hücresel veri, WiFi, GPS, Bluetooth gibi teknolojileri bünyesinde barındıran cihaz 7 güne kadar kullanılabiliyor.

Samsung yeni cihazında Narrowband adı verilen bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji çok küçük boyutta verilerin aktarımı için geliştirildi ve NB-IoT veya Cat. M1 LTE olarak tanımlanıyor. Sadece yer tanımlaması için kullanılıyor ve enerji verimliliği de bir hayli yüksek.

Elektronik SIM barındırdığı için SIM kart takma çıkarma derdi olmuyor. Hücresel veri olmadığı zamanlarda ise GPS ve WiFi üzerinden konum belirleme teknolojileri devreye giriyor. Böylece her zaman doğru veri elde edilebiliyor. Cihaz uyumlu uygulama üzerinden kontrol ediliyor.

IP68 sertifikası sunan cihaz aslında farklı senaryolar için de kullanılabilecek. Örneğin kullanıcı eve yaklaştığında ışıklar veya televizyon açılabilecek.

Cat. M1 LTE teknolojisi henüz çok az operatör tarafından destekleniyor ve bunlardan birisi Korea Telecom. Bu bakımdan da Connect Tag cihazı önümüzdeki aylarda ilk olarak Güney Kore’de piyasaya sürülecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim