Anlık Bildirim

Samsung'un Exynos lansmanı CES 2014 fuarında olacak

Samsung'un Exynos lansmanı CES 2014 fuarında olacak

Donanımhaber olarak yerinde takip edeceğimiz Las Vegas'taki CES 2014 fuarında Samsung'un da daha güçlü Exynos yongasetlerini lanse edeceği ortaya çıktı.

Apple'ın 64-bit destekli A7 işlemcisini lanse etmesinin ardından kendi 64-bit çalışmalarını hızlandıran Samsung, yıl bitmeden son aşamaya geldiğini duyurmuştu. Firmanın Galaxy S5 ile birlikte 64-bit destekli Exynos işlemcisini gün yüzüne çıkarması bekleniyordu.

Bu yıl Exynos 5 Octa işlemcisi ilk olarak CES 2013 fuarında tanıtılmış ardından Galaxy S4 modelinde yerini almıştı. Exynos 6 olacağı tahmin edilen yeni yongaseti de 7 Ocak itibariyle teknoloji dünyasına sunulmuş olacak. Samsung'un resmi Exynos Twitter hesabından paylaşılan görsel, daha güçlü bir yongasetinin bizi beklediğini gösteriyor. 

Bununla birlikte lansmanda Exynos 5 Octa yongasetindeki tüm çekirdekleri enerji sarfiyatı değişmeden çalıştırabilen Heterogeneous Multi-Processing teknolojisinin de tanıtılabileceği iddia ediliyor. HMP teknolojisi Samsung'un açıklamalarına göre Exynos 5 Octa 5410 ve 5420 yongasetlerini pas geçerek yeni nesil Exynos Octa yongasetlerinde yerini alacak. 

Ancak Samsung'un 64-bit Exynos işlemcilerde artık üretime hazır hale geldiğine dair sektörel bilgiler yeni yongasetinin 7 Ocak'ta tanıtılması ihtimalini artırıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1108 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim