Anlık Bildirim

Samsung'un Japon akıllı telefon pazarından çekilmesi gündemde

Samsung'un Japon akıllı telefon pazarından çekilmesi gündemde

Samsung'un son bir yıldır akıllı telefon pazarında yaşadığı düşüş gündemde sık sık yer ediniyor ve kaybedilen pazar payı Apple ve Xiaomi gibi rakiplere gidiyor. Ancak özellikle bir pazarda Samsung için ciddi bir kayıp sözkonusu.

Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung, bir dönem yüzde 17 pazar payına sahip olduğu dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından Japonya'da yüzde 4 seviyesine geriledi ve 6. sıraya düştü. 

Satışlardaki gerilemenin en fazla yansıdığı Japonya'da artık firma zarar etmeye başladı ve akıllı telefonlarını pazardan tamamen çekmeyi gündemine aldı. Zira zarar devam ederse genel tablolara da olumsuz yansıyacak. 

Sony'nin anavatanı olan Japon pazarında elbette Xperia serisi akıllı telefonlar oldukça başarılı satışlar yapıyor. Ayrıca Apple da ülkede büyük bir pazar payına sahip. Samsung'un Galaxy Note Edge modelini piyasaya sürdüğü ilk ülkelerden birisi olmasına rağmen Japonya'da satışların beklentilerin altında kalması aslında gidişatın habercisiydi. 

Samsung tarafından konu ile ilgili herhangi bir bilgi gelmedi ancak eğer gerileme haberleri doğruysa firmanın sürekli zarar ettiği bir pazarda mücadele vermesinin de bir anlamı yok.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6251 kez okundu.
32 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim