Anlık Bildirim

Samsung'un ilk yüksek çözünürlüklü Super AMOLED tabletleri resmiyet kazandı


Samsung'un ilk yüksek çözünürlüklü Super AMOLED tabletleri resmiyet kazandı

Uzun süredir teknoloji gündeminin ana maddelerinden birisi olan Samsung'un yeni Super AMOLED ekranlı tabletleri sabaha karşı resmiyet kazandı.

Geçmiş yıllarda 7.7 inçlik Super AMOLED HD ekranlı Galaxy Tab 7.7'yi piyasaya süren Samsung, üretim maliyetleri ve hızı nedeniyle uzun süredir tabletlerinde AMOLED ekran kullanmamaktaydı. Ancak bu yıl itibariyle istediği seviyeyi yakalayan Samsung, ilk ürünleri piyasaya sürmekte gecikmedi. Yeni ürünlerini Galaxy Tab S serisi altında lanse eden firma ilk etapta 8.4 ve 10.5 inçlik iki model hazırlamış durumda. 

Boyutlarına göre isimlendirilen tabletlerin Pro serisinin biraz daha güncellenmiş hali diyebiliriz. Zira tabletlerde 2560x1600 piksel çözünürlük, 3GB RAM, 8MP çözünürlükte arka kamera, 2MP çözünürlükte ön kamera, Android 4.4.2 işletim sistemi, 16GB/32GB artırılabilir hafıza, 1.9GHz hızında çalışan 4 adet Cortex-A15 ve 1.3GHz hızında çalışan 4 adet Cortex-A7 çekirdeğinden oluşan Exynos 5420 yongaseti modellerde ortak olarak yer alıyor. 

Modeller 6.6mm kalınlık ile Samsung'un en ince ve en hafif tabletleri olma özelliği taşıyor ve özellikle Galaxy Tab S 8.4 modeli iPad Air'den daha ince ve daha hafif. Ayrıca Galaxy S5 modelindeki parmak izi okuyucu, desenli arka kaplama ve kamera-flaş dizilimi bu modellerde de aynen mevcut. Ancak nabız ölçer sensörü yer almıyor. 

Farklı kısımlar ise Galaxy Tab S 8.4 için 294gr ağırlık, 4900mAh gücünde batarya iken Galaxy Tab S 10.5 modelinde 465gr ağırlık ve 7900mAH gücünde batarya şeklinde sıralanıyor. 

Tabletleri farklılaştıran ise elbette ekran olarka öne çıkıyor. AMOLED paneller ışığı filtrelemediği için Samsung gerçeğe en yakın renklerin kendi ekranları ile elde edileceğini belirtiyor. Adobe RG renk yelpazesine yüzde 90 oranında yaklaşan ekranlar, geleneksel LCD'den yüzde 40 daha az yansıtma yapıyor. Galaxy S5 ekranında 600 nit gibi çok yüksek parlaklık değerini kullanan Samsung'un yeni tabletlerinde nasıl bir seviye belirleyeceği merak konusu.

Samsung yazılım tarafında da yeni seriyi oldukça zenginleştirmiş. Magazine kullanıcı arayüzü yanında çocular için tabletin bir kısmını özelleştirebileceğiniz Kid's Corner, 8 kişiye kadar misafir oturumu açabilme, uzaktan PC kontrolü ve telefon üzerinden arama cevaplayabilme gibi imkanlar sunan SideSync, Condé Nast, National Geographic gibi içerik üreticiler ile ortakllık bunlar arasında sayılabilir.

Pek çok ülkede ön siparişe başlayan modellerden Galaxy Tab S 8.4 WiFi modeli 400$ iken, Galaxy Tab S 10.5 WiFi modeli 500$ olarak Temmuz ayında satışa sunulacak. Hücresel ağ destekli modeller ise daha sonra piyasaya çıkacak. Bu modellerde Snapdragon 801 yongaseti olabileceği tahmin ediliyor. 
Samsung'un ilk yüksek çözünürlüklü Super AMOLED tabletleri resmiyet kazandı



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2518 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim