Anlık Bildirim

Selçuk Bayraktar: Türkiye, Dünyanın ilk 3 uzay gücünden biri olabilirdi

Selçuk Bayraktar'ın Nuri Demirağ ile Vecihi Hürkuş'tan örnekler verdiği konuşmasında, Türkiye'nin dünyadaki ilk 3 uzay gücünden biri olma ihtimali varken ne yazık ki geri kaldığını söyledi.

Selçuk Bayraktar: Türkiye, Dünyanın ilk 3 uzay gücünden biri olabilirdi Tam Boyutta Gör
 

Beyoğlu Belediyesi’nce 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen “Beyoğlu Milli Teknoloji Buluşmaları” etkinliğine katılan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar; Türkiye’nin havacılık tarihi ile yerli ve milli teknoloji üretiminin önemi hakkında konuştu.

Nuri Demirağ ile Vecihi Hürkuş'un çalışmalarının 1950’lerde yok edildiğini ve bunlar olmasa bugün çok farklı bir noktada olacağımızı belirten Bayraktar, "Nuri Demirağ dünyada havacılık daha yeni doğarken atılımlar yapıyor. Vecihi Hürkuş'tan o dönem dünyada hiç kimseden istenmeyen sertifikalar istiyorlar. Türkiye, eğer bu çalışmalar günümüze kadar uzatılacak olsaydı dünyadaki ilk 3 uzay gücünden biri olabilecekken, maalesef bu alanda geri kalmış oluyor." dedi.

 Türkiye'nin ilk yerli uçağını üreten iş insanı: Nuri Demirağ (Solda) Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş (Sağda)

Teknolojide kırılma noktaları olduğunu söyleyen Bayraktar, “İnsanoğlu sesin birkaç katında uçan uçaklar yapmayı ve uzaya çıkmayı başardı. Bütün bunlar 1900'lerin başında çıkan havacılık dalgasıyla mümkün oldu. Bu dalgayı kaçırdıysanız hep geride kalacaksınız diyemeyiz. Teknolojide kırılma anları kaçırılsa bile, yeni trendler, paradigma ve bakış açıları geliyor. Bu durum geçmişteki yatırımları ve birikimi atıl durumda bırakabiliyor…” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayiinde millileşme konusunda ciddi atılımlar yapıldı 

Bayraktar’ın Türkiye'nin savunma sanayiinde millileşme hamlelerinden önce savunma ihtiyaçlarının yüzde 85'ini yurt dışından karşıladığını söylediği konuşmasında, "Kendi sınıfında 12 metre genişliğinde dünyanın en iyi insansız hava aracını yaptık. Zeytindalı Harekâtı’nda silahlı insansız hava araçları kullanıldı. Daha öncesinde insansız hava araçları kullanılıyordu. Roketsan'ın bu araçlara uygun akıllı mühimmatı yapmasıyla beraber bu teknolojiye geçmiş olduk. Özellikle zorlu meteorolojik şartların olduğu Afrin operasyonunda aktif şekilde görev aldı" sözlerini sarf etmiş.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10147 kez okundu.
31 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bayraktar tb2, vecihi hürkuş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim