Anlık Bildirim

Snapdragon 800 işlemcili Galaxy S4'ün detaylı test sonuçları

Snapdragon 800 işlemcili Galaxy S4'ün detaylı test sonuçları

Samsung Galaxy S4’ün geçtiğimiz günlerde lanse edilen LTE-A versiyonuna ait test sonuçları yayınlandı. Sahip olduğu LTE-A teknolojisi ile, LTE altyapısının desteklendiği mevcut Galaxy S4 modellerine kıyasla daha yüksek veri bağlantı hızlarına çıkabilen LTE-A, akıllı telefonun yeni versiyonu için karşımıza çıkan tek yenilik değil. En yeni bağlantı özelliklerine ek olarak Galaxy S4 LTE-A, şu anda dünyanın en hızlı mobil platformu olan Qualcomm’un dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisinden güç alıyor.
Krait 400 mimarisini kullanan Snapdragon 800, 2.3GHz gibi oldukça yüksek olan standart çalışma frekansı, Snapdragon 600 ile kıyaslandığında daha hızlı Seviye 2 bellek birimleri, 28nm üretim teknolojisi ve geliştirilmiş mimari özelliklerden güç alan Adreno 330 grafik birimi ile sınıfındaki en yüksek performansı sergiliyor. Hali hazırda Exynos 5 Octa ve Snapdragon 600’lü versiyonları bulunan Galaxy S4’ün LTE-A versiyonu, yapılan performans testlerine göre henüz piyasaya giriş yapmayan Sony Xperia Z Ultra’yı ayrı değerlendirirsek (Sony de Snapdragon 800 kullanıyor ancak bu işlemci, Xperia Z Ultra’da 2.2 GHz hızında çalışıyor) sınıfındaki en hızlı akıllı telefon unvanını pekiştirmeyi başarıyor.
Yapılan testlere göre Snapdragon 800’lü Galaxy S4 LTE-A, Exynos 5 Octa’lı versiyon ile kıyaslandığında, GFX Bench 2.7, AnTuTu, ve 3DMark gibi ölçüm uygulamalarında ciddi oranda daha hızlı olmayı başarıyor. Özellikle grafik testleri için konuşmak gerekirse, Adreno 330’un ortaya koyduğu performans, piyasadaki diğer tüm cihazları geride bırakmaya yetiyor. Entegre grafik performansını arttırabilmek adına ciddi yatırımları bulunan ve son bir yıllık süre zarfında grafik sektöründe ün yapmış çeşitli mühendisleri kadrosuna katan Qualcomm, Adreno 330 ile birlikte bunun meyvelerini toplamaya başlayacak gibi görünüyor.
İlginç olan nokta ise genel olarak Exynos 5 Octa’dan daha hızlı olan Snapdragon 800, fizik hesapmalarında ise geride kalıyor. 3DMark’ta daha düşük gelen skor için kimileri uygulamanın donanım desteği noktasındaki eksiklerini gösterirken, kimileriyse Cortex-A15’li Exynos 5 Octa’nın fizik hesapmalarında avantajlı olduğunu ifade ediyor. Ancak günün sonunda Snapdragon kaydadeğer bir farklı ile performans yarışının kazananı olurken aynı zamanda daha uzun pil ömrü sunuyor.
Platform ve ağ bağlantı desteği dışında diğer tüm özellikleri ülkemizde satılan Galaxy S4 ile aynı olan Snapdragon 800’lü LTE-A versiyonunun performans sonuçlarını aşağıda yer alan albümüzde bulabilir, Snapdragon 800’ü kendi cihazınız ile kıyaslayabilirsiniz. 

   Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1869 kez okundu.
21 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim