Anlık Bildirim

Sosyal medya fenomenleri de vergi ödeyecek

Sosyal medya fenomenlerinin vergi ödemeden elde ettiği yüksek kazanç Maliyet Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Fenomenler de artık tanıtım yaparlarsa vergi ödeyecek. İşte detaylar:

Sosyal medya fenomenleri de vergi ödeyecek Tam Boyutta Gör

Instagram, Vine, Twitter, Facebook, YouTube gibi sosyal ağlarda yüksek takipçi sayısına sahip hesaplar, herhangi bir ürünün veya markanın tanıtımını yapmak için binlerce lira bütçeler ile adeta bir reklam elçisine dönüşüyor.

Herhangi bir yasal düzenleme olmadığı için vergilendirilmeyen ve dahası bir denetime de tabi tutulmayan bu kazançlar için harekete geçen Maliye Bakanlığı bu odakta bir düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Maliye Bakanlığı'ndan Düzenleme 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılacak bir düzenleme ile dijital ortamda kullanılan her alanın elektronik iş yeri kapsamına alınarak oradan gelir elde eden kullanıcıların vergilendirilmesi için denetlemeye tabi tutulacağını aktardı. Denetimler sonucunda kullanıcılar, tanıtım yaptığının ortaya çıkması durumunda banka hesapları da incelenerek gelirine göre vergilendirmeye tabi tutulacak. Vergisini ödemediği tespit edilenler hakkında ilgili yasa gereği yasal süreç başlatılacak.


Reklam bütçelerini vergi yükünden kurtarmak isteyen şirketler son dönemde sosyal medya fenomenlerini kullanmaya başlamıştı. Tek bir tweet veya 6 saniyelik video için binlerce lira alan hesapların olduğu bir ortamda uygulama sonrasında ortaya çıkacak durum büyük merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11103 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
social media, Sosyal Medya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim