Anlık Bildirim

Stephen Hawking'den uzaylı meraklılarına kötü haber

Breakthrough Starshot projesiyle birlikte kısa süre içerisinde Alfa Centauri yıldız sistemine ulaşmayı hedefleyen Stephen Hawking'in uzaylı meraklılarına kötü bir haberi var.
Ünlü fizikçi Stephen Hawking, Rus milyarder Yuri Milner ile birlikte geçtiğimiz günlerde duyurduğu Breakthrough Starshot projesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Starshot projesiyle ilgili sorularla beraber bazı gazeteciler Hawking'e farklı türde sorular da yöneltmek istediler.


"Zeki uzaylı yaşamına rastlama konusundaki olasılık tahmininiz nedir?"

Popular Science'dan gelen bu soru için Hawking'in cevabı pek de iç açıcı olmadı. Yakın zamanda zeki bir uzaylı yaşam formu keşfetme olasılığımızın oldukça düşük olduğunu belirten Hawking,"Ancak Kepler uzay aracının keşiflerine baktığımızda sadece bizim galaksimizde bile milyonlarca yaşanabilir gezegenin olabileceğini görüyoruz. Gözlemlenebilir evrende en az 100 milyar galaksinin olduğunu da düşününce uzayda başka zeki yaşam formlarının olma olasılığının çok yüksek olduğu görülebiliyor." ifadelerini kullandı.

Işıktan güç alan itiş sistemleri en faydacı çözüm

Günümüz itiş sistemlerinin uzay seyahatleri için fazla ilkel kaldığı kolayca görülebiliyor. Özellikle de hedefiniz Hawking ve Milner gibi yıldızlara ulaşmaksa sadece Güneş Sistemi içerisindeki yolculuklarda bile yetersiz kalan bu itiş sistemleri yerine farklı çözümler aramalısınız.

Bu alandaki araştırmalarda geleceğin teknolojileri olarak genellikle füzyon ve anti madde gösterilir; ancak Hawking bu çözüm yollarının şimdilik pek de ulaşılabilir olmadığını belirtiyor. Füzyon ve antimaddeden güç alan itiş sistemlerinin daha çok yolu olduğunu belirten Hawking,"Yeni itiş metotları olmadan uzak diyarlara gidemeyiz. Işıktan güç alan nanocraftlar şimdilik en pragmatik çözüm yolu." ifadelerini kullanıyor.

Hawking ve Milner ikilisi Breakthrough Starshot projesiyle birlikte Alfa Centauri yıldız sistemine sadece 20 yılda ulaşmayı hedefliyor. Alfa Centauri'ye ulaştığı sırada tam 1 saat boyunca yıldız sistemini keşfedecek olan nanocraftlar insanoğlunun en büyük keşif programını oluşturacak. Bakalım Stephen Hawking ve Yuri Milner uzay çağında ikinci bir perdeyi aralayabilecekler mi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9984 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
breakthrough starshot, stephen hawking ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim