Anlık Bildirim

Teslim alınmayan yeni çipli kimlik kartları imha ediliyor

2017 yılı itibariyle hizmete sunulan elektronik kimlikler için başvurular devam ederken, kişilerin teslim almadıkları kimlik kartlarının belirlenen süre sonunda kalıcı şekilde imha edildiği açıklandı.
Geride bıraktığımız ocak ayında hayata geçirilen elektronik kimlikler için başvurular alınmaya devam ediyor. Her ne kadar bu süreçte ciddi anlamda gecikmeler ve çeşitli problemler yaşansa da halen binlerce kişi randevu için sırada. 16 TL ödeyerek alabileceğiniz yeni kimliklerle kamu ve özel teşebbüs hizmetlerinden -PIN ve PUK koruması sayesinde- güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde yararlanabilmek mümkün.
Birkaç yıl içinde şu an kullanımda olan nüfus cüzdanlarının yerini alacağı ifade edilen elektronik kimliklerin teslim alınmadığında ise imha edildiği ortaya çıktı. Öyle ki başvuru yapan kişilere yeni kimlikleri PTT aracılığıyla belirttikleri adrese gönderiliyor. Eğer ev ya da iş yerlerinde bulunamazlarsa bilgilendirme kağıdı bırakılıyor. PTT'den kimliklerini almayan kişilerin zarfları doğrudan nüfus müdürlüklerine gönderiliyor. İşte tam bu andan itibaren 30 gün içerisinde çipli kimliğini nüfus müdürlüğünden almayan kişilerin kimlikleri imha ediliyor.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sitesinde yer alan bilgide şu ifadelere yer veriliyor:
"Yurt içinde kişinin başvuru sırasında beyan ettiği adrese teslim edilemeyen kartlar başvuru sırasında belirttiği nüfus müdürlüğüne gönderilir. Belirlenen süre içinde teslim alınmayan kimlik kartları imha edilmek üzere Genel Müdürlüğe iade edilir."
Vatandaşların iptal işleminin ardından başvuru bilgilerini yenilemeleri isteniyor. 3,5 yıla kadar dağıtımının tamamlanması planlanan kimlikleri nasıl alabileceğinizi -ücret, gerekli belgeler ve randevu adresleri- dilerseniz buradaki haberimizden detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24036 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, elektronik kimlik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim