Anlık Bildirim

The Next Web, iOS 7'nin halen devam eden bir çalışma olduğunu iddia ediyor

The Next Web, iOS 7'nin halen devam eden bir çalışma olduğunu iddia ediyor
iOS 7 ile birlikte mobil tarafta farklı bir tasarım çizgisine kavuşan Apple'ın bu yeni tasarım anlayışında Jonathan Ive'nin attığı yeni adımların etkisi oldukça büyük. The Next Web tarafından yayınlanan bir habere göre, Jonathan Ive bu adımları atarken olağanın dışında bir yol izlemiş durumda.

The Next Web'den Matthew Panzarino'nun belirttiğine göre, iOS 7'nin ikonlarının tasarımında şirketin pazarlama ve iletişimden sorumlu ekibi söz sahibi olmuş. Ayrıca, ekibin söz sahibi olduğu konular arasında çeşitli estetik unsurlarının ve renk düzenlerinin de yer aldığı belirtiliyor. Şirketin uygulama tasarımından sorumlu ekip ise, pazarlama ekibinin kararları doğrultusunda ilerlemiş ve diğer tasarım detaylarını halletmiş.
Tasarımda görev alan ekiplerin tasarım süreci boyunca pek fazla iletişim halinde olmadıkları dile getirilirken, ekiplerin rekabet içerisinde oldukları da belirtiliyor. Panzarino ekipler arasındaki bu durumun, kutuplaşmalara ve birbiriyle uyuşmayan tasarım çizgilerine neden olduğu ifade ediyor.

WWDC'de karşımıza çıkan iOS 7'nin Ive ve ekibinin halen devam etmekte olan bir çalışmasının ürünü olduğunu da belirten Pazarino, bu sürümün nihai halini alana kadar birçok değişiklik yaşayabileceğini dile getiriyor. 

Apple'daki tasarım çalışmaları The Next Web'in belirttiği gibi ise, iOS 7'de tasarımsal anlamda kopukluklara sıklıkla rastlayacağız gibi görünüyor. Aslına bakılacak olursa tasarım konusunda tecrübeli bir firma olan Apple'ın iOS 7'nin tasarım çalışmalarına pazarlama ekibini de dahil etmesi biraz garip bir durum. Ancak, tasarım konusunda yeni adımlar atmaktan çekinmeyen Ive'nin ne denli başarılı olabileceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz.    
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1719 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim