Anlık Bildirim

Tilera çok çekirdekli 64-bit işlemci ailesini duyurdu

Çok çekirdekli işlemci tasarımları üzerine uzmanlaşan San Jose merkezli yarıiletken firması Tilera, TILE Gx-3000 kod isimli 64-bit işlemci ailesini duyurdu. Ağırlıklı olarak bulut bilişim uygulamaları için hazırlanan yeni işlemci ailesi için iddialı konuşan Tilera, yüksek performans ve enerji verimliliğinde daha önce benzeri görülmemiş seviyede "kombo" performans sunacağını ifade ediyor.

Hacimli üretimi Tavyan merkezli TSMC firmasının tesislerinde 40nm fabrikasyon süreciyle gerçekleştirilecek yeni işlemci ailesinde 36 çekirdekli, 64 çekirdekli ve 100 çekirdekli olmak üzere üç model sunulacak. Modeline göre 32MB'a kadar önbellekle gelecek olan işlemcilerde iki veya dört DDR3 bellek kontrolcüsüne ve çift 10 GbE arabirimiyle gelecek ve 48 Watt'a kadar TDP değeri sunacaklar. 

Tilera'dan yapılan açıklamaya göre Intel'in Sandy Bridge tabanlı 32nm işlemcilere kıyasla watt başına düşen performans kıyaslamasında 10 kata kadar daha iyi olacak işlemcilerin sahip olma maliyetlerini de %50 azaltacağı ifade ediliyor. 36 çekirdekli TILE Gx-3036 işlemcisini üçüncü çeyrekte satışa sunulacağını duyuran Tilera, 64 ve 100 çekirdekli işlemcilerini ise önümüzeki yılın ilk çeyreğinde çıkaracak. 
Tilera çok çekirdekli 64-bit işlemci ailesini duyurdu
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12561 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bulut bilişim, cpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim