Anlık Bildirim
 
Japonya merkezli Toshiba, HDD pazarındaki kızışan kapasite savaşlarına cevap vermeye hazırlanıyor. Firmanın plaka sağlayıcısından gelen bilgilerde firmanın çözümlerine dair detaylara yer verildi.

Toshiba’nın disk plakalarını üreten Showa Denko K.K kaynaklı bilgiler firmanın bu yılın sonuna doğru MAMR tekniği kullanılan 18 TB kapasiteli HDD’lerin ilk örneklerini üreteceğine işaret ediyor. Ayrıca Geçtiğimiz haftalarda Seagate’in de duyurduğu HAMR teknolojili diskler Toshiba’nın da yol haritasında görünüyor ancak net tarih henüz mevcut değil.

MAMR (Microwave Assisted Magnetic Recording) diske yazma işleminden önce plakaların mikrodalgalarla ısıtılması sayesinde diskin stabilitesinin arttırılmasının yanı sıra veri yoğunluğunda da seviye atlamasını sağlayan bir teknik. HAMR ile MAMR'ı kıyasladığımızda hangisinin önü daha açık bilinmez ancak Seagate'in HAMR teknolojisine sahip diskleri 16 TB ile piyasaya giriş yapacak. Toshiba'nın MAMR tekniğiyle üretilen çözümü ise 18 TB ile rakibinden 2 TB önde.

Maliyet 

Ayrıca bu yöntemin kullanılacağı plakaların hali hazırdaki HDD’lerde olduğu gibi Alüminyum’dan üretilecek olması ve teknik olarak farkının da olmaması sebebiyle kapasite artışının en azından disk kanadında maliyeti yükseltmemesi bekleniyor. Söz konusu 18 TB’lık kapasiteye 2’şer TB’lık 9 disk ile ulaşılacağını da ekleyelim. 

Artan veri yoğunluğunun bir sonucu olarak veri aktarım hızlarında iyileşme yolda. IOPS değerleri içinse henüz bir bilgi paylaşılmamış. Buna karşın eğer Japon firma aktüatör sayısını arttırmamakta ısrar ederse diskin yazılımında bazı geliştirmelere gitmesi şart görünüyor, pazardaki talebi karşılamak gözardı edilmemesi gereken bir başlık.
Hatırlayacağınız üzere Seagate bu konuda aktütör sayısını arttıracağını açıklamıştı. Seagate’in temel aldığı teknoloji HAMR, hoş Toshiba da bir süre sonra aynı tekniğe başvuracak. Velhasılı kelam ister HAMR ister MAMR o disk ısınacak. Sonuçlar donanım dünyası tarafından merak ediliyor zira bildiğiniz üzere sıcaklık başlı başına bir bad sector sebebi. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9657 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
seagate, toshiba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim