Anlık Bildirim

Toshiba bellek bölümü için kararını verdi

Uzun süredir gündemi meşgul eden Toshiba’nın bellek bölümünü elden çıkarması konusu nihayet kesinlik kazandı. Bellek bölümü Western Digital’in liderliğindeki konsorsiyuma gitti.

Devasa batık borçları nedeniyle uzun süredir bellek bölümünü elinden çıkarmaya çalışan Toshiba nihayet kararını verdi. Yapılan tekliflerde fiyat 22 milyar doların da üzerine çıkmıştı ancak firma bunları reddetti ve bellek bölümünü 18 milyar dolara sattı.

Biraz zorlama var

Gelen bilgilere göre Toshiba’nın kabul ettiği konsorsiyum Japon Yenilik Ağı fonu, Western Digital ve diğer bir kaç fondan oluşuyor. Western Digital bu konsorsiyum da en büyük ortak. Satış toplam 18 milyar dolara mal olacak. İşin ilginç tarafı bellek bölümünün satışının önündeki engel de Western Digital’di.

Aslında Toshiba’nın kararını vermesinde bir kaç zaruri durum etkili oldu gibi görünüyor. İlk olarak uzun süreli ortağı olan Western Digital’in satış sürecinde söz sahibi olabilmek için Toshiba’yı dava etmesi satışın önünü tıkamıştı. Teklifler 22 milyar dolara kadar çıkmasına rağmen Toshiba son kararı veremiyordu.

Nükleer enerji sektöründe batan iştiraki Westinghouse toplamda 8 milyar dolar zarar bırakınca Toshiba’nın çok hızlı karar vermesi gerekti zira Mart 2018 tarihinde sona erecek 2017 mali yılında da zarar açıklarsa Tokyo Borsası’ndan çıkarılması gündemdeydi. Bu bakımdan Western Digital aslında bir bakıma Toshiba’yı zorla ikna etti diyebiliriz. Zira Toshiba kabul etmeseydi süreç çok uzayacaktı. Diğer taraftan bellek bölümü ortaklık dışına da çıkmamış oldu.

Toshiba’nın NAND bellek bölümü sektörde ikinciydi ve başarılı biz çizgi izliyordu. Bu bakımdan da değeri çok yüksek rakamlara ulaşmıştı. Western Digital satış sonrasında artık dünyanın ikinci büyük NAND bellek üreticisi olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim