Anlık Bildirim

Toyota, Nissan ve Honda, geleceğin pil teknolojisi için birleşti

Japon otomobil devlerinin de aralarında bulunduğu önde gelen şirketler, geleceğin pil teknolojisi olarak görülen katı hal bataryaların gelişimi için birleşti. Hedef 2030 yılına kadar 800 km menzil.

Toyota, Nissan ve Honda, geleceğin pil teknolojisi için birleşti Tam Boyutta Gör
 

Japon otomotiv devleri Toyota, Nissan ve Honda’nın da aralarında bulunduğu önde gelen üreticiler yeni bir işbirliği içerisine girdi. Dev üreticiler, elektrikli araçların geleceği adına güçlerini birleştirerek katı hal pilleri için yeni bir Ar-Ge programı başlattı.

Libtec adı verilen bu konsorsiyum içerisinde otomotiv devlerinin yanı sıra Panasonic, GS Yuasa, Asahi Kasei ve Toray Industries gibi ülkenin önde gelen elektronik şirketleri de bulunuyor. Ayrıca, bu birliğin çalışmalarına Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından 14 milyon dolar ödenek sağlandığı da gelen haberler arasında.

Katı hal pil teknolojisi, elektrikli araçların gelişim süreci içerisinde bir sonraki önemli adım olarak görülüyor. Bu tür bataryaların içerisinde katı elektrolitler kullanılıyor. Bu sayede günümüz lityum iyon bataryalarına göre çok daha fazla enerji yoğunluğu sunuyor. Bunun yanı sıra, araştırmalar katı hal pillerin günümüz pillerine oranla maliyeti düşürdüğünü, daha hafif, güvenli ve sağlam olduğunu ortaya koyuyor.

Japon üreticilerin bir araya gelerek oluşturduğu Libtec’in nihai hedefi, katı hal pilleriyle birlikte elektrikli araçların en az 550 kilometre menzile sahip olmasını sağlamak. Uzun vadede ise 2030 yılı itibariyle bu menzilin 800 kilometreye ulaşması hedefleniyor. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3359 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
japon otomotiv üreticileri, katı hal pili ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim