BİLGEM’in UEKAE Matematiksel ve Hesaplamalı Bilimler Biriminin altında kurulan Blokzincir Araştırma Laboratuvarı (BCLabs), kamu ve özel kurumların ihtiyaçlarını giderecek ve akademik çalışmalar yapacak.
- Dijital para kategorisi altında yapılacak çalışmalarda teknolojik eğilimler takip edilecek ve altyapı çalışmaları yürütülecek.
- Kriptografi çalışmalarında blokzincir işlemlerinin geçerliliği, doğruluğu ve değişmezliğine dair matematiksel hesaplamalar kullanılacak.
- Bir diğer görev kategorisi olan ödeme sistemleri başlığı altında kitle fonlama ve blokzincir tabanlı mikroödeme sistemleri araştırılacak.
- Bilimsel düzeyde blokzincir çalıştayların yapılacak. Eğitimler verilecek
- Tübitak’ın yürüteceği çalışmalardan en ilginci ise milli ve yerli blokzincir çalışmaları olacak.
Blokzincir Teknolojisini Hangi Alanlarda Kullanabiliriz?
Blokzincir teknolojisini kısaca şifrelenmiş işlem takibi sağlayan bir dağıtık veri tabanı olarak tanımlayabiliriz. Adından da anlaşılacağı gibi zincirleme bir modelle inşa edilen, takip edilebilen ama kırılamayan Blokzincir teknolojisi, bir merkeze bağlı olmaksızın işlem yapmaya izin veriyor. Böylece işlemler direkt olarak alıcı ile satıcı arasında ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
Blokzincir teknolojisini bankacılık, fintech, para transferi, değerli belgelerin yaratılması ve saklanması, hisse senetleri, e-noter, bulut bilişim ve mikro ödeme alanlarında kullanabilmek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4528 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), dijital para ve