Anlık Bildirim

Türk öğrenci "Facebook İnternet Savunma Ödülü"nü kazandı

Ege Üniversitesi Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı doktora öğrencisi Erdem Alkım ve arkadaşları, Facebook’un 2016 İnternet Savunma Ödülü’nü kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.
2014'ten bu yana senede bir kez gerçekleştirilen, internetin daha güvenli bir hale getirilmesini sağlayan yenilikçi fikir ve çalışmalara verilen Facebook İnternet Savunma Ödülü’nü (Internet Defense Prize) bu yıl bir Türk kazandı.
Buna göre Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Urfat Nuriyev'in doktora öğrencilerinden Erdem Alkım, Infineon Technologies AG'den Thomas Pöppelmann, Centrum Wiskunde & Informatica'dan Leo Ducas ve Radboud Üniversitesinden Peter Schwabe’in ortak çalışması 100 bin dolarlık büyük ödüle layık görüldü. 
Prof. Dr. Urfat Nuriyev açıklamasında kuantum bilgisayarlarla birlikte mevcut şifreleme yöntemlerine ilişkin sorunların artık kolaylıkla çözülebildiğini ve bu durumun bilim insanlarını aynı temel üzerine kurulu güvenlik sistemleri konusunda çalışmaya teşvik ettiğini dile getirdi. 

Algoritmanın güvenlik seviyesi ve alınan başarılı sonuçlar ödülü getirdi 

Erdem Alkım’ın ödülü kazanmasını sağlayan çalışmasının "https" ön eki ile getirilen güvenli internet erişiminin kuantum bilgisayarlardan sonra da güvenli olarak kullanılabilmesini sağladığını ifade eden Nuriyev, algoritmanın güvenlik seviyesi ve alınan verimli sonuçlar sayesinde projenin bu kadar ilgi çektiğini sözlerine ekledi.
İlk olarak Google’ın kurduğu kuantum bilgisayarlardan önceki dönemde hazırlık amacıyla kullanılan ödüllü çalışma, ardından TOR Projesi’de günümüz sistemlerine entegre olarak kullanıldı. Son olarak akademik bildiri olarak düzenlenen çalışma USENIX Security 2016 konferansına kabul edildi ve Facebook tarafından "Internet Defense Prize" ödülüne layık görüldü. Dilerseniz Erdem Alkım'ın konferans sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim