Anlık Bildirim

Twitter’da #NaziHollanda #NaziAlmanya saldırısı

Twitter'daki pek çok ünlü isim, uluslararası organizasyon ve kuruluşa ait hesaplar hacklenerek #NaziHollanda ve #NaziAlmanya hashtagleri paylaşıldı. Detayları haberimizde.

Twitter’da #NaziHollanda #NaziAlmanya saldırısı Tam Boyutta Gör
 

Daha önce de siber saldırılar sonucunda Twitter’daki bazı önemli isimlerin hesaplarından farklı paylaşımlar yapıldığına şahit olmuştuk. Bugün ise henüz kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından aralarında Sarah Shahi, UNICEF, Reuters, Forbes, Borussia Dortmund, Javi Martinez, Duke Üniversitesi ve Uluslararası Af Örgütü’nün de bulunduğu birçok hesap saldırıya uğradı.
Belli bir kimlik avı olmaksızın sadece takipçi sayısı çok olan hesapların hedeflendiği saldırıda, ele geçirilen hesaplar üzerinden attıkları tweetlerde ‘’16Nisan da görüşmek üzere’’, ‘’#OSMANLITOKADI’’ gibi ifadelerle yer veren hackerların; Twitter kullanıcılarının istatistik, takipçi ve hashtag'leri izlemesine izin veren Twitter Counter adlı üçüncü parti servisinin saldırırarak kullanıcılara spam gönderip hesaplarını ele geçirdiği düşünülüyor. Twitter Counter hesabı ise ‘’Hizmetimizin saldırıya uğradığının farkındayız ve konuyla ilgili inceleme başlattık’’ dedi.

Ele geçirilen hesaplardan bazıları saldırıdan birkaç saat sonra hesaplarını geri alarak paylaşılan tweetleri sildi ve bir saldırıya uğradıklarını ancak şu an durumun kontrolleri altında olduğunu belirten tweetleri takipçileriyle paylaştı.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5794 kez okundu.
32 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha hack Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim