Anlık Bildirim

Uber, veri skandalını çözmek için 148 milyon dolar ödemeyi kabul etti

2016 yılından 50 milyon kullanıcının ve 7 milyon sürücünün verilerini sızdıran Uber, veri skandalını çözmek için 148 milyon dolarlık para cezası ödemeyi kabul etti.

Uber, veri skandalını çözmek için 148 milyon dolar ödemeyi kabul etti Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl farklı skandallarla gündeme gelen Uber, bu skandalların ardından CEO değişikliğine gitmiş ve Dara Khosrowshahi şirketin yeni CEO'su olmuştu. Şirketin başına geldikten sonra Uber'in daha şeffaf bir şirket olacağını belirten Khosrowshahi, göreve geldikten sadece iki ay sonra şirketteki veri skandalını duyurmuştu. 


57 milyon kişinin verileri ele geçirilmişti 

Khosrowshahi'nin açıklamalarına göre 2016 yılında şirkete saldıran hackerlar 50 milyon kullanıcının; isimlerini, e-posta adreslerini ve telefon numaralarını ele geçirirken 7 milyon Uber sürücüsünün de kişisel bilgilerine erişti. Ayrıca sürücülerin 600 bin tanesine ait sicil numaraları da hackerlar tarafından ele geçirildi. Saldırıyı kısa bir süre sonra fark eden Uber yönetimi olayı yetkili makamlara, kullanıcılara ve sürücülere bildirmek yerine olayın üstünü örtmeleri ve belgeleri yok etmeleri için hackerlara 100 bin dolar ödedi.


Bu skandalı örtmek yerine kamuoyuyla paylaştıklarını belirten Dara Khosrowshahi, ele geçirilen veriler kötüye kullanılmasa da müşterilere ücretsiz kredi takip hizmeti ve kimlik hırsızlığına karşı koruma sunacaklarını duyurmuştu. Bununla birlikte Federal Ticaret Komisyonu skandalın duyurulmasının ardından Uber'e karşı soruşturma başlatmıştı.


Souruşturma süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Kalifroniya Başsavcısı Xavier Becerra, Uber'in daha sıkı veri güvenliği ve bildirim yükümlülüklerine ek olarak 148 milyon dolarlık para cezası ödemeyi de kabul ettiğini duyurdu. Uber'in ödeyeceği miktar eyaletler arasında dağıtılacak ve veri skandalından etkilenen kişilerin zararlarını gidermek için kullanılacak

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim