Anlık Bildirim

Ucuz USB Type-C kablosu, cihazlara büyük zarar verebiliyor

Standart koşullara göre üretilmeyen ucuz aksesuar ürünler, zaman zaman tehlikeli olabiliyor. Google mühendisi Benson Leung, ucuz bir kablo yüzünden dizüstü bilgisayarından oldu.

Bir süredir Google mühendislerinin, onaylı olmayan USB Type-C kablolarının verdiği zararları anlatan açıklamalarına şahit oluyoruz. Mühendisler, bu açıklamalar için dizüstü bilgisayarından dahi olabiliyor. Bir Google mühendisinin başına gelenler bunun en son örneği.

USB Type-C standardı yavaş yavaş masaüstü ve mobil pazarda yaygınlaşmaya başladı. Haliyle tüketiciler de ekstra Type-C kablolarına ihtiyaç duyuyor. Şimdiden pek çok üretici, farklı Type-C kabloları ile pazar payı arayışında. Bununla birlikte, sağlıklı ve güvenli bir iletişim için kabloların da orijinal olması gerekiyor. 


Üretim için USB Uygulayıcı Forumu tarafından belirlenen standartlara uyulması gerekiyor. Bu da, belirli bir maliyet anlamına geliyor. Ucuza kaçarak standartların altında kablo üretenler ise, tüketiciye doğrudan zarar verebiliyor. Amazon üzerinde satılan USB Type-C kablolarının güvenliğini araştıran bir Google mühendisi, bu yüzden Chromebook Pixel cihazından oldu.

Mühendis Benson Leung'un denediği Type-C kablolarından birisi, Chromebook Pixel 2 cihazının anakartının tamamen yanmasına neden oldu. Chromebook Pixel 2 oldukça pahalı bir cihaz ve 1500$ civarında fiyat etiketine sahip. Yani, muhtemelen 3$-5$'lık bir kablo için 1500$'lık cihaz çöpe gitti. Benson, kablonun neden zarar verdiğini bulmaya çalışıyor. 

Benson, test cihazı gittiği için artık daha fazla kablo denemesi yapamadığını belirtiyor ve yeni bir test cihazı bulana kadar denemelere ara verdi. Bununla birlikte Amazon üzerinde satılan onlarca Type-C kablosunda Benson'un yorumları bulunuyor ve büyük bir takipçi kitlesi de elde etmiş durumda. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4733 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
usb, usb type-c ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim