Anlık Bildirim

VEVO'nun YouTube hesabına saldıran iki hacker tutuklandı

Geçtiğimiz ay VEVO'nun YouTube hesabına saldıran ve pek çok ünlü klip üzerinde birtakım değişiklikler yapan 18 yaşındaki iki hacker Fransa'da tutuklandı.

VEVO'nun YouTube hesabına saldıran iki hacker tutuklandı
 

Geçtiğimiz ayın başlarında hackerlar Youtube'daki video klipleri hedef almış ve bugüne kadar 5 milyarın üstünde izlenen Despacito da dahil olmak üzere pek çok klip platformdan kaldırılmıştı. Drake, Katy Perry, Taylor Swift ve Shakira gibi ünlü sanatçılara ait kliplerin yerine La Case de Papel dizisinden bir görüntü platforma yüklenirken YouTube saldırının sadece VEVO'ya yönelik olduğunu açıklamış ve birkaç saat içinde klipler tekrardan platforma yüklenmişti.


Fransız gençlerden şüpheleniliyor 

Olay hakkında soruşturma başlatan Paris Savcılığı; VEVO ve VEVO'nun ofisinin yer aldığı Manhattan'daki yetkililer ile işbirliği içinde yürüttüğü soruşturma sonucunda olayla ilgili iki genci tutukladı. İkisi de 18 yaşında olan hackerların saldırı esnasında videoların açıklama kısmına yazdıkları gibi “Prosox” ve “Kuroi’ish” takma adlarını kullandıklarını belirten yetkililer iki şüphelinin mahkemeye sevk edildiğini açıkladı.


İki şüpheli şimdi ''bilişim sistemindeki verileri değiştirmek'' suçu da dahil olmak üzere toplam altı suçtan yargılanacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim