Anlık Bildirim

Avast tarayıcı uzantısında risk tespit edildi

Avast’ın tarayıcı eklentisi kullanıcıların verilerini olması gerekenden daha fazla topluyor. Üstelik bunları alışveriş iştiraki Jumpshot üzerinden değerlendiriyor.

Avast tarayıcı uzantısında risk tespit edildi Tam Boyutta Gör

Tarayıcı eklentileri arasında anti-virüs programlarının uzantıları büyük popülerliğe sahip. Tam bir koruma sağlamasa da ziyaret edilen web sayfalarının güvenilirliğini sorgulayabilen eklentiler hayat kurtarabiliyor. Bununla birlikte bizzat kendisi de risk oluşturabiliyor.

Olmaması gerek

Wladimir Platant tarafından yapılan araştırmalara göre Avast platformunun tarayıcılarda bulunan eklentisi olması gerekenden daha fazla veri topluyor. Üstelik bunu farklı bir platform üzerinden yapıyor.

Avast eklentisi normalde kişinin ziyaret ettiği web sayfasının adresini ve varsa meta verilerini toplayarak veri tabanına gönderiyor. Sonrasında gerekli kontrolleri yaparak kullanıcıları uyarıyor.

Bununla birlikte Avast’ın fazlasını yaptığı tespit edilmiş. Kullanıcı kaç kez siteye girdi, hangi linklere tıkladı, sayfada ne kadar zaman geçirdi gibi pek de güvenlik ile alakası olmayan verilerin tarayıcı tarafından toplandığı ifade ediliyor. Üstelik veriler Avast’ın iştiraki konumunda olan alışveriş analiz firması Jumpshot tarafından toplanıyor.

Yapılan açıklama sonrasında Opera eklentiyi kaldırmış durumda. Firefox ise kara listeye aldı ve geliştiriciden cevap bekleniyor. Google ise henüz kendi tarayıcısı ile ilgili bir aksiyon almış değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim