Anlık Bildirim

Merakla beklenen Radeon RX Vega ekran kartlarını kısa süre içerisinde tanıtacak olan AMD’nin bu yıl için geriye bir hamlesi daha kaldı. Yine performansı merak edilen Ryzen APU çözümleri yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı.

AMD’nin daha çok taşınabilir sistemler veya düşük profilli bilgisayarlar için geliştirdiği hızlandırılmış işlem birimi olan APU, işlemci ve grafik birimini bir arada barındırıyor. Bu yıl piyasaya çıkması beklenen Raven Ridge kod adlı yeni APU’lar hem Zen işlemci mimarisini hem de Vega grafik mimarisini bir araya getiriyor.

İlk izler

Şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi APU ailesi olması beklenen Raven Ridge elbette tamamen üst düzey ürünlerle donatılmadı. Benchmark bilgileri sızdırılan Ryzen 5 2500U çözümü bu konuda önemli detaylar sağlıyor.

Daha çok orta seviyeye dönük olduğu tahmin edilen Ryzen 5 2500U aslında biraz Intel’in Core U isimlendirmesine benziyor. Bu bakımdan çok ince dizüstü modelleri için geliştirildiği tahmin edilebilir.

 

Vega destekli Ryzen APU’lar sahneye çıkıyor Tam Boyutta Gör

4 Zen çekirdeği ve 8 izlek birimi olan işlemci benchmark sonuçlarına göre modern bir performans sunuyor. Ayrıca Ryzen APU’larda çoklu izlek desteği olacağı da böylece ortaya çıkmış oldu. APU’nun grafik birimi biraz hayal kırıklığı yaratabilir.

AMD 1500 Graphics olarak adlandırılan entegre grafik biriminde 11 Vega çekirdeği ve 704 Stream işlemcisi olduğu ifade ediliyor. Birim, Iris Graphics 640 çözümünden biraz daha yavaş. Muhtemelen APU daha çok enerji verimliliğini hedefliyor.

 

Vega destekli Ryzen APU’lar sahneye çıkıyor Tam Boyutta Gör

Benchmark testleri bir dizüstü modeli üzerinde yapılmış. Bu da üretici ortaklarla prototip modeller geliştirildiğini gösteriyor. Ryzen APU barındıran ilk dizüstü modellerinin piyasaya çıkışı yılın sonlarına doğru gerçekleşecek.

Raven Ridge APU’ları içerisinde 8 çekirdekli Zen işlemci ve 1024 Stream işlemci ile HBM 2 bellek barındıran amiral gemisi bir çözüm olacağı biliniyor. Ayrıca APU’ların bir de Pro sürümleri olacak. Bunlar da güvenlik konusunda çeşitli teknolojilerle donatılmış kurumsal tüketicileri hedefleyen APU’lar barındıracak.

Bir dönem 16 çekirdekli Zen işlemci ve 4096 Stream işlemcili Vega grafik birimi taşıyan canavar bir APU’dan bahsediliyordu. Şimdilik bununla ilgili bir gelişme yok. AMD gerçekten böyle bir canavar piyasaya sürecek mi bilinmiyor. Raven Ridge APU’ları sonbahar döneminde taşınabilir sistemler için tanıtılacak. Masaüstü sürümleri ise gelecek yılın başlarında piyasaya çıkacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6865 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen apu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim