Anlık Bildirim

Volkswagen Grubu'nun başı bu kez de elektrikli araçlarla belada

Volkswagen, Audi ve Porsche imzalı elektrikli ve hibrit araçların şarj bileşenlerinde zehirli kadmiyum bulgularına rastlandı. Yetkili mercilerle görüşen şirket, 124 bin aracını geri çağırabilir.

Volkswagen Grubu'nun başı bu kez de elektrikli araçlarla belada Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan Dieselgate skandalı nedeniyle oldukça sıkıntılı günler geçiren Volkswagen Grubu’nun bu kez de elektrikli araçlarla başı dertte. Skandalın izlerini elektrikli araçlara yatırım yaparak silmeye çalışan şirket, yaklaşık 124,000 elektrikli ve hibrit aracını geri çağırmak zorunda kalabilir.

Volkswagen, Audi ve Porsche imzası taşıyan elektrikli ve hibrit araçların şarj bileşenlerinde kanserojen bir element olan kadmiyum bulgularına rastlandığı ortaya çıktı. Alman basınında ortaya çıkan haberlerden sonra bu durum Volkswagen tarafından da onaylandı. Alman üretici tarafından yapılan açıklamada, ilgili mercilerle potansiyel bir geri çağırma üzerine konuşulduğu ifade edildi.

2013'ten bu yana üretilen araçları kapsıyor 

Alman Federal Motorlu Taşıtlar Bürosu (KBA), kadmiyumun son derece tehlikeli ve otomotiv parçalarında kullanımının büyük oranda yasak olduğunu yeniden hatırlattı. 2013 yılından başlanarak 2018’in Ağustos ayına kadar üretilen elektrikli ve plug-in hibrit araçların söz konusu olay kapsamına girdiği açıklandı.

Volkswagen’in her araçta 0.008 gram kadmiyum bulunduğuna dair KBA’yı bilgilendirdiği belirtildi. Alman basınında çıkan haberlerde KBA’nın geri çağırma için bastırdığı, fakat Volkswagen’in bu durumun insan sağlığına zarar vermediği konusunda oldukça ısrarcı olduğu söyleniyor. Eğer son karar geri çağırma yönünde olursa, durumdan 124,000 araç etkilenecek.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5837 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen elektrikli araçlar, volkswagen hibrit araçlar ve
2 etiket daha kba geri çağırma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim