Anlık Bildirim

WSJ: Apple'ın iki farklı iPhone stratejisinde soru işaretleri var

WSJ: Apple'ın iki farklı iPhone stratejisinde soru işaretleri var

Bir süre önce iPhone 5c'ye tüketicilerin yeterince ilgi göstermediği ve bu tablo karşısında Apple'ın üretim kapasitesini azalttığı yönündeki habere bir destek de Apple'a en yakın kaynaklardan biri olan The Wall Street Journal tarafından geldi.

WSJ'nın kaynaklarından edindiği bilgilere göre Apple, tüketicilerin gösterdiği düşük talep doğrultusunda 4.çeyrekteki üretim hacmini yaklaşık %25-%30 mertebesinde azaltacak. Apple'dan bu yöndeki bilgilendirmenin üretimi gerçekleştiren iş ortaklarına iletildiğini belirten WSJ, iPhone 5c üretiminin üçte ikisinden sorumlu olan Pegatron'un 4.çeyrekteki üretim hacmini yaklaşık %20 oranında,. iPhone 5c'lerin geri kalanını üreten Hon Hai ya da bilinen adıyla Foxconn ise üretim hacmini 1/3 oranında azaltacağını belirtti.

Ancak WSJ, iPhone 5s konusunda ise Apple'ın beklentilerin üzerinde taleple karşılaştığını ve firmanın bu talebi karşılayabilmek adına iPhone 5s'in üretim kapasitesini yükselttiğinin altını çizdi.

Fransız servis sağlayıcısı Orange SA'nın finanstan sorumlu yöneticisi Gervais Pellissier de WSJ'a yaptığı açıklamada 5c'nin tahmin edilenden daha kötü bir satış performansı ortaya koyduğunu ve bu durumun en temel sebebinin satış fiyatı olduğunu, bu tablo karşısında da iPhone 4s'nin hala çekici ve uygun fiyatlı alternatif olarak öne çıktığını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1007 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple ve
2 etiket daha iPhone 5S iphone 5c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim