Anlık Bildirim

WhatsApp'ta para transferi dönemi başlıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma yazılımı WhatsApp para transfer özelliğini test ediyor. Artık sohbet ekranından para transferi yapılabilecek. Hindistan'da test edilen sistemin detayları haberimizde.
WhatsApp uzun süredir kullanıcıların sohbet ekranından para transferi yapmalarını sağlayan bir sistem üzerinde çalışıyor. Basit bir şekilde, sohbet listenizdeki kişilerle para transferi yapmanıza olanak sağlayan bu sisteme WhatsApp Pay adı verildi.
Yeni peer-to-peer ödeme sisteminin beta testleri şu an Hindistan'da yapılmaya başlandı. Uygulamanın başarılı olması durumunda ise tüm dünyada kullanıma sunulacak. Sistemin altyapısı Hindistan Bankaları konsorsiyumunun, Birleşik Ödemeler Arayüzüne (UPI) dayanıyor.

WhatsApp Pay nasıl çalışıyor?

Yaygın olarak kullanılan dijital bir ödeme sistemi olan UPI ile entegre olan sistemin çalışabilmesi için, öncelikle banka hesabınızı WhatsApp'a bağlamanız gerekiyor. Bunun için telefon numarasıyla doğrulama yapıyorsunuz. Daha sonra ise sisteme banka kartınızı ekleyip para transfer işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.
WhatsApp'ın şu an 200 milyon kullanıcıya sahip olduğu Hindistan'da sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde denediği WhatsApp Pay sistemi, başarılı olması durumunda bir çok kolaylığı da beraberinde getirecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5992 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hindistan, WhatsApp ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim