Anlık Bildirim

WhatsApp’tan Apple’ın istismar tedbirlerine eleştiri

Apple’ın çocuk istismarının önüne geçecek yeni yapay zekâ içerik filtreleme sistemi WhatsApp tarafından eleştiriliyor ve suiistimale yol açacağı iddia ediliyor.

WhatsApp duyuru yaptı Tam Boyutta Gör

Son dönemde özellikle akıllı telefon platformlarının gizlilik odaklı aldıkları tedbirlere üçüncü taraf platformların tepki gösterdiğini görüyoruz. Genelde Apple odaklı şekillenen bu eleştirilere bir yenisi daha eklendi. 

iOS istismar tedbirlerine eleştiri

Apple bilindiği üzere çocukların istismarının önüne geçebilmek için uygulamalarında birtakım tedbirler alma yoluna gitmişti. iOS 15 ve macOS Monterrey ile başlayacak tedbirler cihaz üzerinde yapay zekâ algoritmalarının çalışarak çocuğa zararlı resim gönderilip gönderilmediğini algılamasına dayanıyor. 

WhatsApp şefi Will Cathcart duyurulan sistemin bir kişi izleme yazılımı olduğunu ve fotoğraf haricinde zararlı olarak tanımlanan her türlü içeriği de kolay bir şekilde izleyebileceğini belirtiyor. Ayrıca Çin veya farklı ülkelerin kendi isteğine göre içerik filtrelemesi talep ettiğinde artık bir suiistimale doğru gideceğini de sözlerine ekliyor. 

Apple ise bu görüşlere kesinlikle katılmıyor ve kullanıcıların isterse iCloud Fotoğraf özelliğini kapatabileceğini belirtiyor. Ayrıca içerik filtresi bilinen kurum ve organizasyonlardan elde ediliyor ve ülkeye göre çalışması da mümkün değil. 

WhatsApp ve Apple arasında daha önce de uygulama izinlerine bağlı olarak tartışmalar yaşanmıştı. Kullanıcı gizliliği konusunda sabıkalı olsa da WhatsApp her fırsatta aynı konuda Apple’ı eleştirmekten geri kalmıyor. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim