Anlık Bildirim

Windows 10 S artık bir mod oldu

Hayatına bir işletim sistemi sürümü olarak başlayan Windows 10 S sonraki büyük güncelleme ile Windows 10 sürümlerinde artık bir mod olarak görev yapmaya devam edecek.

Microsoft’un geçen yıl eğitim kurumlarına yönelik olarak geliştirdiği ve Windows 10 işletim sisteminin kısıtlanmış bir versiyonu olarak gösterilen Windows 10 S önemli bir strateji değişikliğine gidiyor.

Windows 10 S Mode neler sunuyor?

Sadece Microsoft Store üzerinden uygulama kurulmasına izin verilen Windows 10 S böylece performans konusunda zorlanmayacak ayrıca mağazanın genişlemesine de katkıda bulunacaktı.

Ne var ki işler beklendiği gibi gitmedi. Özellikle Microsoft Store sayı bakımından büyüyemeyince Windows 10 S işlevini yitirmeye başladı. Hamle yapmak zorunda kalan Microsoft, belirli bir süre diğer Windows 10 sürümlerine ücretsiz yükseltme imkanı sundu. Şimdi ise sürüm bir mod haline geldi ve tamamen ücretsiz yükseltme imkanı verildi.

Microsoft başkan yardımcısı Joe Belfiore yaptığı açıklamada Windows 10 S sürümünün standart Windows 10 içerisinde S Mode şeklinde bir özellik haline getirildiğini ve ücretsiz bir şekilde kapatılabileceğini belirtti.

Yani artık Windows 10 S modu ile gelen bilgisayarlarda Windows 10 Home, Enterprise ve Pro sürümlerinden hangisi varsa ona geçiş yapmak mümkün hale geldi. Sonraki büyük Windows 10 güncellemesinde S Mode kullanıma sunulmuş olacak.

Henüz bilgisayarlarda S Mode moduna geri dönüş olacak mı bilinmiyor. Eğer kolay bir geçiş imkanı olursa sadece öğrenciler değil çocuklarının bilgisayar deneyimini kontrol etmek isteyen ebeveynler için de iyi bir alternatif olabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9745 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 s ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim