Anlık Bildirim

Windows 10 kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı

Teknoloji dünyasında birinci yılını geride bırakan Windows 10 işletim sistemi, yavaşlamış da olsa büyümeye devam ediyor. Platform 400 milyon kullanıcıyı geride bıraktı.

Microsoft’un geçen yıl itibariyle piyasaya sürdüğü ve radikal kampanyalarla desteklediği Windows 10 işletim sistemi büyümeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar platformun yarım milyar kullanıcıyı devirme ihtimali ortaya çıktı.

Firmadan yapılan açıklamaya göre Windows 10 işletim sistemi toplamda 400 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı. İndirmeye sunulduğu ilk hafta 75 milyon kullanıcı kazanan Windows 10, sonrasında hızlı bir düşüş trendine girdi. İlk 10 hafta sonunda 110 milyon cihaz sayısına ulaşan platform, Mart ayı sonunda da 270 milyon olmuştu.

Aradan geçen 6 aylık bir aman diliminde platformun 130 milyon daha kullanıcı kazandığı görülüyor. Bu yıl bitiminde ise platformun 500 milyon rakamını yakalaması veya çok az bir miktar geride bırakması bekleniyor. Microsoft’un 2 veya 3 yıl içerisinde 1 milyar rakamını geçme hedefi bulunuyor. Bununla birlikte yıllık 150 milyon civarında büyüme hızına gerileyen platform, bu hedefe en erken 2019 yılında varabilecek.

Windows 10 ile birlikte tek platform stratejisine geçiş yapan Microsoft, tüm ürünlerini tek çatı altında topladı. Uygulamaları da tüm platformlarda çalışacak şekilde optimize eden firma, böylece kullanıcı deneyimini daha basitleştirmeyi ve kullanıcı sayısını da arttırmayı hedefliyor. Toplam rakamın içerisine tüm platformlar dahil. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2275 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim