Masaüstü tarafında 29 Temmuz 2015 itibariyle kullanıma sunulan Windows 10 işletim sistemi, farklı stratejiler sayesinde yılı 200 milyon kullanıcı sayısı ile kapatmayı başardı. Gelinen nokta, firmanın 1 milyar cihaz hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor.
İlginizi Çekebilir

Son olarak Ekim ayında Windows 10 kullanıcı sayısı 110 milyon civarındaydı. Aradan geçen yaklaşık 3 aylık süre içerisinde platform 90 milyon kullanıcı daha kazandı ve 200 milyon oldu. Platformun aylık kullanıcı kazanımı ise ortalama 40 milyon civarında seyrediyor.
Windows 10, firma tarihindeki en hızlı yükseliş gösteren işletim sistemi oldu. İlk günden itibaren Windows 7 ve sonrası için sunulan ücretsiz güncelleme stratejisi kullanıcı tarafında karşılık buldu. Windows 10, bilgisayar piyasasını çok fazla hareketlendiremedi ancak kullanıcı sayısını artırmayı bildi. Ayrıca Surface Pro 4 ve Surface Book gibi beğenilen ürünler ilgiyi artırdı.
Gelecek yıl bilgisayar piyasasında gerilemenin devam etmesi bekleniyor ancak üreticilerin yüzünü güldürecek iki segment var. Bunlar; oyuncu bilgisayarları ve 2'si 1 arada melez Windows tablet bilgisayarlar. Analizler, bu segmentteki bilgisayar satışlarının artacağını öngörüyor. Üreticiler de bu iki segmente sürekli yatırım yapıyor.
Bunun yanında henüz Windows 10 mobil güncellemesi başlamadı ve Lumia 950 serisi ile mobil tarafa yavaş yavaş giriş yapılıyor. HP gibi diğer firmaların ekosisteme katılımı ile Windows 10 kullanıcı sayıları gelecek yıl daha yüksek bir ortalama tutturma imkanına sahip.
http://hexus.net/tech/news/software/89198-windows-10-installed-200-million-devices-says-report/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Ücretsiz yükseltme fırsatı 1 yıl için geçerli. O zamana kadar da yükseltmek isteyen yükseltir zaten. Donanımı yüzünden yükseltemeyenler veya eski sürümü sevenler için bu süre sonunda daha fazla ısrar etmek anlamsız.
Windows 7 li olan da oyle .
Windows 10 son retail guncellemeler ile sorunsuz kullanmaktayim birden fazla bilgisayarimda .
Windows 8.x tam bir fiyasko idi .
Fiyasko Vista sonrasi Windows 7 nasil efsane olmussa fiyasko windows 8.x sonrasi windows 10 da oyle . Ilginc bir tesaduf ...
DirectX 12 gibi donanimlari anca Windows 10 ile kullanilmasi da bir sebebp olsa gerek .
Merak ediyorum hangi işinizi görmüyor ve hangi yerin tasarimi kötü windows10da?