Anlık Bildirim

Windows Defender yarım milyardan fazla bilgisayarda kullanılıyor

Yayınlanan yeni rakamlara göre Windows kullanıcılarının çoğu artık Antivirüs çözümlerine para harcamıyor. Windows Defender kullanımı yarım milyarın üzerine çıktı.
Windows Defender, yarım milyardan fazla bilgisayar üzerinde çalışan ve en çok kullanılan Windows Antivirüs yazılımlarından biri oldu. Bunun en önemli etkeni ise, işletim sistemine yüklü bir şekilde gelmesi olarak açıklanıyor.

Bilgisayar korsanlarının hedefinde

Windows kullanıcılarının iyi bir Antivirüs çözümü satın almak için para ödedikleri günlerin artık geride kaldığını söylemek mümkün. Zira Windows işletim sistemi ile yüklü bir şekilde gelen Microsoft Defender'ın yarım milyardan fazla PC'de kullanıldığı açıklandı. Microsoft ATP güvenlik araştırması genel müdürü Tanmay Ganacharya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda: "Windows Defender, Windows ekosisteminde zaten yüzde 50'den daha büyük bir paya sahip. Bu nedenle, ana Antivirüs yazılımı olarak etkin modda Windows Defender çalıştıran yarım milyardan fazla makine var." ifadelerini kullandı.
Ancak bu durum Microsoft'un Antivirüs yazılımına daha fazla bilgisayar korsanının saldırmasına neden oluyor. Zira hedef olabilecek yarım milyardan fazla bilgisayar mevcut. Tanmay Ganacharya, tam da bu noktaya dikkat çekerek,  şirketin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15706 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows defender ve
2 etiket daha antivirüs Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim