Anlık Bildirim

Yapay zeka, drone yarışında insanlarla yarışacak

Drone yarışlarına ev sahipliği yapan Drone Racing League bugün başlıyor. Bu yılki yarışlarda otonom drone'lar, insanlar tarafından kontrol edilen drone'larla yarışacak.

Yapay zeka, drone yarışında insanlarla yarışacak Tam Boyutta Gör

2015 yılından beri üniversite öğrencilerinden oluşan yetenekli drone pilotlarının katıldığı ve drone'larını yarıştırdığı Drone Racing League(DRL)'de yeni sezon bugün başlayacak. Neon aydınlatmalı drone'ların engellerle dolu özel bir parkurda yarıştığı DRL bu sezon farklı bir kategoriye sahip. ABD'nin önde gelen savunma sanayi şirketi Lockheed Martin'in sponsorluğunda düzenlenen bu yarışlarda otonom drone'lar, drone pilotlarına meydan okuyacak.


Otonom drone'lar pilotlarla karşı karşıya 

AlphaPilot isimli program kapsamında Lockheed Martin, katılımcıların otonom drone'larını geliştirmesini ve otonom drone'larıyla yarışlarda pilotlar tarafından kontrol edilen drone'larla birlikte yarışmasını istiyor. Lockheed Martin Teknoloji Sorumlusu Keoki Jackson tarafından yapılan duyuruya göre DRL'deki genel katılımcı şartları otonom drone'lar açısından da geçerli. Yani dünyanın dört bir yanından lisans ve yüksek lisans öğrencileri programa katılabilecek.


Yapay zeka destekli, daha hızlı ve eşsiz manevra kabiliyetine sahip hava araçları geliştirmek ve bu alanda farkındalık yaratmak için programı organize eden Lockheed Martin, katılımcıları para ödülleriyle teşvik edecek. Şirketin açıklamasına göre AlphaPilot yarışlarında insanlar tarafından kontrol edilen drone'ları geçmeyi başaran ilk otonom drone ekibi 250 bin dolarlık para ödülünün sahibi olacak. Bunun yanı sıra sezonun en başarılı otonom drone ekibini 1 milyon dolarla ödüllendirecek olan şirket otonom drone'ların performanslarına göre ödülün toplamda 2 milyon doları aşacağını belirtiyor.


Program kapsamında Nvidia ile de iş birliği yapan Lockheed Martin, otonom drone geliştiren ekiplerin Nvidia Jetson platformunu kullanabileceğini açıkladı. Böylece ekipler otonom drone'larını geliştirirken ihtiyaç duyacakları derin öğrenme ve bilgisayarla görme işlemlerini platform üzerinden tamamlayabilecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim