Anlık Bildirim

Yeni Mercedes S-Serisi, Seviye 3 otonom sürüş sistemine sahip olacak

Daimler'in araştırma geliştirme bölümünün başındaki isim olan Ola Kaellenius, 2020 model Mercedes-Benz S Serisi'nin "Seviye 3" otonom sürüş sistemine sahip olacağını açıkladı.
Mercedes’in üzerinde çalıştığı yenilenmiş 2020 S-Serisi, şirketin kendi yarı otonom sürüş sistemine sahip olabilir. Daimler'in araştırma geliştirme bölümü başkanlığını yürüten İsveçli Ola Kaellenius söz konusu sistemin "Seviye 3" otonom sürüş özellikleri taşıyacağını belirtti. Yani sistem sürücünün herhangi biri müdahalesine gerek kalmadan aracın belirli koşullarda kendi kendine gitmesini sağlayacak. Bununla birlikte sürücünün gerektiğinde kontrolü devralmaya hazır bir durumda olması gerekecek.
Kaellenius bu işlevin diğer araçlara gelmeden önce ilk olarak S-Serisi ile sunulacağını söyledi. Sistem, 2019 model Audi A8'de bulunan Traffic Jam Pilot (Trafik Sıkışıklığı Pilotu) teknolojisinden farklı olmayacak. Aracı kendi başına harekete geçirebilecek, durdurabilecek ve dönüşleri yapabilecek. Bununla birlikte Tesla'nın araçlarında bulunan Autopilot gibi mevcut Seviye 2 otonom sürüş sistemlerinden daha gelişmiş olacağı için bir adım önde olacağını da belirtelim.

Kullanılabilirliği yasal düzenlemeler belirleyecek

Otonom sürüş sistemlerinin kullanılabilmesi için sadece otomobil üreticilerinin bu teknolojiyi sunması yeterli gelmiyor. Her ülkenin kendine göre mevzuat ve yönetmelikleri var. Bu da yasal düzenlemelerin oldukça sıkı olduğu ülkelerde 2020 model Mercedes-Benz S Serisi otomobillerin Seviye 3 otonom sürüş sistemi ile sunulmayabileceği anlamına geliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5961 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, 2020 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim