Anlık Bildirim

Yerli arama motoru Yaani resmen tanıtıldı! İşte tüm detaylar:

Turkcell, yerli arama motorou Yaani'yi duyurdu. Türk mühendisler tarafından üretilen Yaani, Türkçe diline özel algoritmalar içeriyor. İşte Yaani hakkında tüm detaylar:

Operatör hizmetinin yanında eğlence, müzik, televizyon ve eğitim hizmetleri gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Turkcell bu defa yerli arama motoru ile karşımıza çıkıyor. Firma, uzun bir süredir dedikoduları dönen yerli arama motoru Yaani'yi duyurdu.

Android ve iOS Uygulaması Yayında 

Yaani üzerinde iki yıldan uzun bir çalışmalar yapıldı ve Türkçe diline özel düzenlemeler yapıldı. Yaani şimdilik sadece mobil uygulamalar üzerinden kullanılabiliyor. Yakın zamanda web sitesi üzerinden de kullanılabilecek. Yaani'nin Android ve iOS uygulaması indirilebilir durumda.

Yaani ile tutulan bilgiler Turkcell'in Türkiye'deki sunucularında tutulacak. Tüm operatör kullanıcıları tarafından kullanılabilir olacak ancak diğer Turkcell servislerinde olduğu gibi Turkcell müşterilerine özel avantajlar sunulacak.

Yaani'yi indiren Turkcell kullanıcılarına indirdikleri için 1 GB ve kullandıkları zaman da ekstra 1 GB internet hediye edilecek. Turkcell kullanıcılarının arama sonucu görüntülediği sayfalar, mobil tarifelerine yansıtılmayacak. Arama sonuçlarına tıklanarak gidilen sitelerin mobil kullanımı, internet paketinizi etkileyecek.

Yaani alışveriş sitelerindeki ürünlerin fiyat bilgisini gösterecek ve fiyat karşılaştırması yapılabilecek. Güvenli arama özelliği sayesinde dileyen kullanıcılar +18 ve şiddet içerikli sonuçları filtreleyebilecek.
Lokasyon tabanlı çalışacak Yaani, diğer arama motorlarından farklı olarak yerel sonuçlar sunulacak. Örneğin bir film araması yapıldığında konumunuza en yakın seans bilgilerini görüntülenebilecek.
Yaani, öğrenen yapay zeka algoritmaları kullanılarak 100'e yakın Türk mühendisi tarafından oluşturuldu. Turkcell'in açıklamalarına göre Yaani, diğer arama motorlarından tamamen bağımsız çalışıyor. Google, Yandex gibi firmalarla işbirliği söz konusu değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33264 kez okundu.
111 kişi, toplam 115 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, yerli arama motoru ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim