Anlık Bildirim

ZenMate: Türkiye’de VPN şirketleri engelleniyor

Kısa süre önce BTK’nın VPN servislerini de yasaklamaya başladığı belirtilmiş ancak bu haberler resmi açıklamayla yalanlanmıştı. ZenMate ise paylaştığı son mesajla engelleme iddialarını doğruladı.
ZenMate: Türkiye’de VPN şirketleri engelleniyor
 
Geride bıraktığımız cuma günü ülke gündeminde yaşanan hareketlilikle birlikte Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp ve YouTube’a erişim engellenmiş, internet bağlantı hızlarında ise tüm ülke çapında büyük oranda yavaşlamalar meydana gelmişti.
Elde edilen son bilgilere göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal paylaşım sitelerinin ardından yasakların aşılmasını sağlayan VPN servislerini de engellemeye başladığı iddia edilmiş, BTK ise son dakika açıklamasıyla ilgili haberleri net bir dille yalanlamıştı.

Türkiye'de VPN şirketlerine erişim yasağı getirilmesi söz konusu

BTK’nın bu açıklamasına rağmen kullanıcıların büyük bölümünün VPN servislerinde sıkıntılar yaşadıklarını, bağlantı kuramadıklarını belirtmeleri akıllarda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Popüler VPN uygulaması ZenMate ise resmi Facebook hesabından paylaştığı mesajla Türkiye’de VPN servislerinin engellendiğini dile getirdi.

ZenMate’in açıklaması şu şekilde:

"Sevgili ZenMate Ailesi,
Bildiğiniz üzere dün akşam saatlerinde alınan kararla, Türkiye'de VPN şirketlerine erişim yasağı getirilmesi söz konusu. Kullanıcılarımızın bu durumdan etkilenmemesi için yazılım ekibimiz çalışmalarına devam ediyor.
Eğer ZenMate'e bağlantı sorunu yaşıyor, hesap oluşturamıyor veya aboneliğinizi kullanamıyorsanız sosyal medya üzerinden ya da aşağıdaki linki kullanarak direkt destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12382 kez okundu.
41 kişi, toplam 43 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, vpn ve
4 etiket daha yasak engel zenmate Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim