Anlık Bildirim

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan inanılmaz kasırga görüntüleri (VİDEO)

Kasırgalar uzaydan nasıl görünüyor? NASA'nın geçtiğimiz Salı gününde YouTube adresi üzerinden yayınladığı inanılmaz videoyla tam 3 farklı kasırganın uzaydan çekilmiş görüntülerini görüyoruz.
YouTube adresini oldukça aktif bir şekilde kullanan NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yayınladığı görüntülerle Dünya'mızın uzaydan nasıl göründüğünü daha iyi anlamıza yardımcı oluyor. Uzay ajansının geçtiğimiz Salı günü yayınladığı bu videoda da devasa kasırgaların uzaydan çekilmiş görüntülerini görüyoruz.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Dünya etrafındaki yolculuğu sırasında yakalanan görüntülerde tam 3 farklı kasırga görülüyor. Videodaki sırasına göre Lester kasırgası ve Madeline kasırgası Pasifik Okyanusu'nda bulunurken Gaston kasırgası Atlas Okyanusu'nda yer alıyor. Bu kasırgalardan Lester ve Madeline ayrıca Hawaii adaları için potansiyel bir risk de oluşturuyor. Lester kasırgasının rüzgarları saatte 210 km hızla eserken; Madeline 150 km/s, Gaston ise 160 km/s hızında.


Aslında Uluslararası Uzay İstasyonu sakinleri her gün bu ve bunun gibi inanılmaz manzaraların keyfini çıkartıyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Yeryüzü'ne dönen ESA astronotu Tim Peake de yıldırımların uzaydan çekilmiş görüntülerini yayınlamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim