Anlık Bildirim

Zotac'dan kaslı GeForce GTX 660 Ti: Extreme Edition!

Nvidia tabanlı ekran kartı üretiminde sektörün iddialı oyuncularından birisi olan Zotac, GeForce GTX 660 Ti  Extreme Edition modelini duyurdu. Nvidia'nın orta segment için geliştirdiği  yeni model için şimdiye kadar hazırlanmış en kaslı model olan GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition, 8+3+1 fazlı VRM tasarımı ile üst segmentte yer alan GeForce GTX 670 ve 680 gibi modellerle benzerlikler sergiliyor. İri soğutucu tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken ekran kartında, ağırlıklı olarak 7/24 tam yük altında çalışan sunucular için tercih edilen Tantalum kapasitörlere yer verilerek, ekstrem hız aşırtma için dayanıklılık arttırılmış.
Zotac'dan kaslı GeForce GTX 660 Ti: Extreme Edition!
Özelleştirilmiş baskılı devre kartı üzerinde yükselen Zotac GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition, sınıfındaki en iyi komponent çözümlerinden biri olarak gösterilen  International Rectifier GaNpowIR driver-MOSFET'lere, FPCAP çok fazlı kapasitörlere ve tüm bunların yönetimi için CHiL CHL8318 VRM kontrolcüsü ile donatılmış durumda.  Üst seviye bileşenlere yer verilen ekran kartı, Nvidia'nın 28nm üretim teknolojisiyle geliştirdiği Kepler tabanlı GK104-300-KD-A2 grafik yongasından güç alıyor. 4 Grafik İşlem Kümesi'ne, 7 SMX birimine, 192-bit bellek veri yolu desteğine, 112 doku ünitesine ve 24 ROP birimine sahip olan DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 destekli ekran kartına 2GB GDDR5 bellek eşlik ediyor. 
Zotac'dan kaslı GeForce GTX 660 Ti: Extreme Edition!
Standart olarak 915MHz GPU, 980MHz GPU Boost ve 6008MHz bellek saat hızlarında görev yapan GeForce GTX 660 Ti'ın, Zotac tarafından hazırlanan Extreme Edition serisi özel versiyonu ise standart olarak 1100MHz, 1202MHz GPU Boost ve 6600MHz bellek saat hızlarında çalışıyor. 9 mm kalınlığında 5 adet bakır ısı borusu, ince kesilmiş çok sayıda alüminyum yapraktan oluşan ısı emici bloklar ve iki adet fan ile desteklenen soğutucu sayesinde Nvidia'nın referans tasarımlı GeForce GTX 660 Ti modeline göre daha serin çalışan kart aynı zamanda daha yüksek vGPU gerilimi ile daha yüksek frekans değerlerine de göz kırpıyor. Çalışmak için PCIe slotundan gelen güce ek olarak üzerinde biri 8pin diğeri de 6pin olmak üzere iki adet PCIe güç konnektörü bulunan kart, SLI kurulumuna da olanak tanıyor.
Zotac'dan kaslı GeForce GTX 660 Ti: Extreme Edition!
Kepler mimarisinin karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran Zotac GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition, PureVideo HD motoru sayesinde yüksek tanımlı çoklu ortam formatları için GPU tabanlı donanımsal hızlandırma desteği de sunuyor. Görüntü aktarımı için iki adet DVI ile birlikte HDMI ve DisplayPort konnektörlerine sahip olan ekran kartı, çoklu monitör kurulumu için 3DVision konfigürasyonuna da zemin hazırlıyor. Anakart üzerinde iki slotu işgal eden ekran kartı için merak edilen iki konu var; fiyat ve bulunabilirlik.Kendi sınıfındaki en pahalı çözümlerden biri olacağına kesin gözüyle bakılan Zotac GeForce GTX 660 Ti Extreme Edition'ın, serinin daha önceki modelleri gibi Çin pazarında mı kalacağı yoksa uluslararası sulara yelken açıp açmayacağını öğrenmek içinse beklememiz gerekecek.
Zotac'dan kaslı GeForce GTX 660 Ti: Extreme Edition!
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4603 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kepler, nvidia ve
3 etiket daha zotac geforce overclock
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim