Anlık Bildirim

Avrupa Birliği, yarı iletken bağımsızlığının gerçekleştirilemez olduğunu söyledi

Küresel çip kriziyle beraber sektöre yatırım ve teşviklerini artıran Avrupa Birliği, yarı iletkenler konusunda dışa bağlılıktan kurtulmak istese de mevcut şartlarda bunun sağlanabilmesi zor görünüyor

,

AB, yarı iletken bağımsızlığının gerçekleştirilmesi zor dedi Tam Boyutta Gör

Avrupa Birliği, ileride yaşanabilecek bir çip krizi için kendi kendine yetebilen bir ekosistem kurmayı planlıyordu ancak bunun sağlanabilmesi için yapılacak yatırımın çok maliyetli olması bu fikirden vazgeçmesine sebep oldu. AB, yine de sektörde pazar payını artırmayı amaçlıyor.

'Tamamen bağımsızlık mevcut şartlarda zor'

Hemen hemen her sektörde büyük problemlere sebep olan küresel çip krizinin önüne geçmek için şirketler kadar ülkeler de yarı iletken yatırımlarını artırmaya çalışıyor. Avrupa Birliği de oluşabilecek sıkıntıları kendi adlarına azaltabilmek için 2030 yılına kadar Avrupa’nın yarı iletken pazar payını ikiye katına çıkarmak istedikleri açıklamalarında bulunmuştu.

AB, 1990'da küresel çip pazarında %40 paya sahipken bu oran şu an için %10 seviyelerinde ve bu oranı %20'ye çıkarmak istiyorlar. Bununla birlikte tamamen kendi kendilerine yetebilecek bir ekosistem inşa etmek istediklerini söylemişlerdi ancak analistlerin rekabetçi bir yarı iletken endüstrisinin kurulabilmesi için beş yıllık bir süre içinde 150 milyar doların üzerinde harcama yapılması gerektiği gibi raporların ardından bu fikir rafa kaldırıldı.

Son olarak CNBC'ye verdiği demeçte AB'nin rekabetten sorumlu komisyon üyesi Margrethe Vestager, her ne kadar pazar paylarını artırmak isteseler de sektöre yapılması gereken yüksek yatırım maliyetleri sebebiyle AB'nin yarı iletken sektöründe tamamen bağımsız hale gelmesinin çok zor olduğunu söyledi.

Kaynakça https://www.tomshardware.com/news/eu-official-says-semiconductor-independency-is-impossible https://www.cnbc.com/2021/11/29/eu-vestager-independent-semiconductor-production-isnt-doable.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim