Anlık Bildirim

Almanya'dan Facebook'un WhatsApp kullanıcı verilerini işlemesine yasak geldi

WhatsApp kullanıcılarının 15 Mayıs'a kadar kabul etmesi gereken yeni şartlar nedeniyle küresel eleştirilere maruz kalan Facebook'a bir Alman düzenleyici tarafından yasak geldi.

Almanya'dan Facebook'un WhatsApp kullanıcı verilerini işlemesine yasak geldi

Almanya'daki bir düzenleyici, şartları uygulamayı kabul ettirme girişiminin yasal olmadığını söylemesi üzerine Facebook'a ülkedeki WhatsAppkullanıcılarından veri toplamayı üç ay boyunca durdurma talimatı verdi.

AB ortak bir tepki vermeli

Hamburg gizlilik otoritesi başkanı Johannes Caspar, güncellenen şartların aşırı geniş, tutarsız ve şeffaf olmadığını düşündükleri için bu kararı verdiklerini belirtti. Caspar ayrıca Avrupa Birliği düzenleyicilerinden tüm AB'ye üye devletleri kapsayacak bir karar verilmesi gerekliliğini vurguladı.

Caspar: "Kararın şartları, Almanya genelinde kabul eden milyonlarca kullanıcının hak ve özgürlüklerini güvence altına almayı hedefliyor. Böyle bir kara kutu prosedürüne bağlı hasarları ve dezavantajları önlememiz gerekiyor." dedi.

Facebook, Caspar'ın iddialarını kınayarak güncellenen şartların amaçları ve etkisi hakkında temel bir yanlış anlaşılma olduğunu belirtti. Facebook ayrıca yasağın, yeni kuralları yaymasını engellemeyeceğini söyledi.

Karar özellikle zamanlaması ile dikkat çekiyor. WhatsApp kullanıcılarından uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorlarsa 15 Mayıs'a kadar yeni WhatsApp sözleşmesini kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Şartları kabul etmeyen kullanıcılar önce değişiklikleri kabul etmelerini isteyen bildirimler alacaklar. Bir süre sonra ise kullanıcılar sohbet listelerine  erişemeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim