Anlık Bildirim

Alphabet, kullanıcılara insanüstü işitme yetenekleri kazandıracak bir cihaz üzerinde çalışıyor

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in kullanan kişiye insanüstü işitme yetenekleri kazandıracak bir cihaz geliştirdiği bildiriliyor. Wolverine kod adlı projenin detayları haberimizde.

Alphabet, kullanıcılara insanüstü işitme yetenekleri kazandıracak bir cihaz üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Google'ın ana şirketi Alphabet, insanlara "insanüstü" işitme yetenekleri kazandıracak bir cihaz üzerinde çalışıyor. Gizli olarak yürütülen projenin kod adı Wolverine. Belli ki şirket bu ismi seçerken mükemmel bir işitme duyusu olan çizgi roman kahramanı Wolverine'den esinlemiş.

Şirket şu anda kalabalıktaki sesleri ayırt etme teknolojisine ağırlık vermiş durumda. Ortamda birçok insan sesi varken belirli bir kişinin konuşmasını izole ederek sadece o kişinin konuşmasına odaklanmayı nasıl sağlayacağını araştırıyor.

Alphabet, kullanıcılara insanüstü işitme yetenekleri kazandıracak bir cihaz üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Prototipleri üretildi

Projenin 2018 yılında başlatıldığı, o zamandan bu yana cihazın birkaç prototipinin üretildiği belirtiliyor. Ancak çok sayıda mikrofon ve sensör içerdiği için ilk versiyonlar kulağın tamamını kaplayacak kadar büyükmüş. Oluşturulan en son prototipin oldukça kompakt olduğu ifade ediliyor.

Alphabet ekibine işitme cihazları geliştiren Starkey Hearing Technologies ve Eargo çalışanları da dahil olmak üzere çok sayıda uzmanın katıldığı belirtiliyor. Wolverine projesi başarıya ulaşırsa gelecekte insan kulağının işitme yeteneklerini olağanüstü seviyeye çıkaran Google markalı cihazları piyasada görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim