Anlık Bildirim

AMD 10240 işlem birimli kart hazırlığında

RX 6000 serisi kartları henüz raflarda tam olarak bulmak mümkün değilken firma gelecek nesil çözümlerine dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Işın izleme performansında da artış bekleniyor.

AMD 10240 işlem birimli kart hazırlığında Tam Boyutta Gör

Kırmızı ekibin RX 6000 serisi fiyat ve performansıyla Nvidia’yı üst segmentte yıllar sonra zorlasa da RTX 3000 serisiyle benzer şekilde stoklarda bulmak zor. Bununla birlikte firma Navi 30 yongaları üzerinde çalışmaya başlamış.

Geçtiğimiz hafta AMD’nin RDNA 3’te enerji verimliliğine odaklanacağını paylaşmıştık. Son sızıntılara göre kırmızı ekip RDNA 3 mimarili kartlarında yeni bir yonga tasarımına da geçiş yapacak.

Çoklu zar tasarımının faydası

Nvidia’nın Hopper GPU’sunda görmeyi beklediğimiz çoklu zar tasarımı  sayesinde firma yüksek paralel işlem birimi sayılarına ulaşabilir. 80 CU ile gelmesi beklenen RDNA 3 mimarili üst segment GPU toplamda 10240 işlem birimi taşıyabilir.

Watt başına performans ve yeni RDNA 3 mimarisiyle birlikte düşünüldüğünde Navi 31 GPU’sunun bir hesaplama canavarı olacağı söylenebilir.

AMD'nin ışın izlemeye daha fazla odaklanması bekleniyor

Diğer taraftan RX 6000’de ışın izleme performansı bir hayli geride kalan AMD’nin Navi 30 serisi yongalarında kaydadeğer ışın izleme performansı sunması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız çizimlerden hatırlayacağınız üzere AMD’nin çoklu zarların birbiriyle senkronize çalışmasını sağlayacak bir bağlantı üzerinde çalıştığı da biliniyor. Navi 30 GPU’ları ayrıca ışın izleme birimlerini yönetecek bir ek kontrolcüye de ev sahipliği yapabilir.

Kaynakça https://www.techpowerup.com/277598/amd-is-allegedly-preparing-navi-31-gpu-with-dual-80-cu-chiplet-design https://videocardz.com/newz/amd-navi-31-rumored-to-be-dual-80cu-chiplet-design-up-to-10240-cores Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim