Anlık Bildirim

AMD'nin yeni sürücüsü ekran kartlarının güç tüketimini azaltıyor

AMD'nin geçtiğimiz hafta yayınlanan Adrenalin 21.8.1 sürücüsü ile beraber, Youtube ve çoklu monitör kurulumlarından alınan veriler ekran kartı güç tüketimlerinin düştüğünü gösterdi.

AMD'nin yeni sürücüsü RX 6000 ailesinin güç tüketimini azaltıyor Tam Boyutta Gör

ComputerBase'in AMD RX6600 XT ekran kartı incelemesinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Kartın güç tüketimi değerleri kontrol edildiğinde oyunlar dışında Youtube ve yüksek yenileme hızına sahip monitör kurulumlarında düşük güç tüketimine sahip olduğu açıklandı. RX 6600 XT’nin diğer RDNA2 ekran kartlarına oranla daha düşük güç tüketimine sahip olduğunun fark edilmesiyle beraber diğer kartlar tekrar test masasına getirilerek, Adrenalin 21.8.1 sürücüsü ile RDNA 2 ekran kartları test edildi.

AMD'nin yeni sürücüsü RX 6000 ailesinin güç tüketimini azaltıyor Tam Boyutta Gör

Yeni sürücü güncellemesinden sonra Youtube 4K 60FPS videolarda RX 6700 XT’nin 30W’dan 18W’a kadar, RX 6900 XT’nin 42W’dan 30W’a düştüğü görülürken, HDR modu etkinleştirildiğinde RX 6700 XT’nin güç tüketiminin değişmediği ve herhangi bir güç tüketim düşüşüne sahip olmadığı görüldü.

AMD'nin yeni sürücüsü RX 6000 ailesinin güç tüketimini azaltıyor Tam Boyutta Gör

Ekran kartlarının güç tüketim değerlerine bakıldığında RDNA2 ekran kartları, 4K çoklu monitör kurulumunda 21W ile 41W arasında güç tüketimi değerine sahipken, NVIDIA Ampere kartları 19W ile 24W arası bir güç tüketimi ile kullanıcıları karşılıyor. Yeni yayınlanan Adrenalin 21.8.1 sürücüsü ile AMD tarafı güç tüketimini azaltırken, RX 6600 XT'nin RDNA2 kartlar arasındaki en düşük güç tüketimine sahip ekran kartı olduğu bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim